Dieta si nutritie

#slabire #cura de slabire #obezitate #slabit

Cum sa slabesti prin puterea mintii

In fiecare an cheltuim sume importante pe diete si abonamente la sala de sport , insa specialistii cred ca obezitatea nu este numai o problema a modului in care ne alimentam. Obezitatea este in stransa legatura si cu modul in care gandim.

Daca ni se spune constant ca suntem "grasuti", "solizi", "bine dezvoltati" sau ca "dietele sunt o pierdere de timp", aceste mesaje raman inradacinate in creierul nostru.

Fara sa fim constienti, legatura noastra emotionala cu mancarea poate deveni toxica. Acest lucru inseamna ca intreg stilul nostru de alimentatie va fi compromis si nu vom mai putea manca doar atunci cand ne este foame sau sa ne oprim atunci cand suntem satui.

Acest lucru poate fi insa schimbat cu putin exercitiu. Anumite exercitii ale mintii ne pot ajuta sa ajungem la greutatea dorita.
 

Iata ce trebuie sa faci:


1 Gandeste-te la modul in care vei arata si te vei simti dupa o luna de dieta, luna in care ai dat jos cateva kilograme bune. Vei arata mult mai sanatos si te vei simti mult mai bine.

Apoi, vizualizeaza-te dupa trei sau sase luni de dieta. Aspectul tau fizic va fi total schimbat, vei arata si te vei simti diferit. In plus vei putea sa porti hainele tale preferate si sa fii mult mai activ.

Incearca sa faci acest exercitiu in fiecare zi, dimineata sau inainte de culcare. In acest fel vei crea emotii pozitive foarte puternice, care te vor ajuta sa tii mai departe dieta si sa fii increzatoare in rezultatele ei.

2 Scrie intr-un jurnal lucrurile pe care vrei sa le indeplinesti cu ajutorul dietei. Vrei sa incapi din nou in jeansi slim? Sa porti rochii de diverse forme? Toate aceste lucruri te vor motiva sa mergi mai departe cu dieta.

De asemenea, noteaza in jurnal si lucrurile pe care esti pregatita sa le faci pentru a atinge aceste scopuri. Vei manca mai putin, vei face mai multa miscare sau vei bea mai multa apa.

Citeste zilnic, cu voce tare, aceste promisiuni.

3 Identifica gandurile negative si comportamentele tale care te-au impiedicat in trecut sa urmezi o dieta. Fa o lista cu lucrurile care te ingrasa si o lista cu lucrurile care te pot ajuta sa slabesti.

4 Tine evidenta alimentelor pe care le consumi zilnic. In acest fel vei fi mult mai constient de ceea ce mananci.

5 Urmeaza doua reguli simple: nu te recompensa niciodata cu mancare si ofera-i organismului cele mai bune surse de energie. De asemenea, nu iti interzice niciun aliment, acest lucru te va face sa il doresti si mai mult.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului