Dieta si nutritie

#dieta de slabit

Cum sa slabesti 4 kilograme in 10 zile

Daca iti doresti cu adevarat sa slabesti cateva kilograme in numai cateva zile, este bine sa stii ca acest lucru este posibil. Nu trebuie decat sa urmezi cateva reguli simple, iar in 10 zile vei cantari mai putin cu 4 kilograme.


Iata 6 reguli pe care trebuie sa le urmezi indeaproape, fara niciun fel de exceptie:


1 Renunta la alimentele inutile


Mananci zilnic prajituri cu multa frisca, bomboane sau cartofi prajiti ? Atunci trebuie sa stii ca aceste alimente nu iti aduc niciun beneficiu. Renunta la toate alimentele bogate in calorii de care organismul tau nu are nevoie si concentreaza-te asupra alimentelor sanatoase, dar sarace in calorii. Da, este foarte dificil sa renunti la mancarea preferata, insa un corp frumos cere anumite sacrificii.


2 Mananca des, dar portii mici


Nu trebuie sa te ridici de la masa niciodata cu burta plina. Pentru a slabi mai repede, mananca de mai multe ori pe zi, insa redu dimensiunea portiilor. Asadar, in loc de o portie mare de supa, mananca doar jumatate de bol. In acest fel, stomacul tau se va obisnui cu mancare mai putina si iti va cere din ce in ce mai putin. Chiar daca la inceput iti va fi greu, intr-un timp relativ scurt te vei obisnui.


3 Bea multe lichide


Este important sa te hidratezi corect cu apa si ceaiuri naturale, fara zahar sau indulcitori.  Apa sau ceaiul cu miere, lamaie si eventual o frunza de menta, nu este doar o bautura delicioasa si racoritoare, dar ofera satietate, ofera un tonus excelent, ajuta la digestie, detoxifiaza organismul si impiedica retentia de apa . 


De asemenea, exista o serie intreaga de ceaiuri care ard grasimile si ajuta astfel la indepartarea kilogramelor in plus. Gasesti intreaga lista aici 


4 Renunta la sare


Din pacate, sarea favorizeaza retentia apei in organism si face astfel procesul de slabire foarte dificil. Incearca sa elimini, daca nu in totalitate, macar partial sarea din alimentatia ta. Sunt alte condimente care pot da un gust deosebit mancarii, chiar si fara niciun adaos de sare.


5 Limiteaza cantitatea de carbohidrati


Daca vrei sa slabesti rapid, renunta la alimentele care contin carbohidrati, pentru ca acestea se depun foarte repede si astfel pierderea kilogramelor devine imposibila.  Asadar, renunta la paine si fainoase, gogosi si produse de patiserie , cereale, cartofi, carne procesata (mezeluri, carnati etc), branzeturi grase, peste gras si margarina.


6
Fa sport


Evident, pentru rezultate vizibile in ceea ce priveste procesul de slabire, este necesar sa faci sport. Poti merge la sala, poti ridica greutati, poti urca scarile sau poti alerga prin parc in fiecare seara. Nu uita ca o silueta frumoasa cere mici sacrificii, asa ca macar pentru 10 zile, supune-te acestor mici reguli.


Sfat! Dupa ce ajungi la greutatea dorita, nu relua vechile obiceiuri alimentare si incearca sa mananci si sa duci un stil de viata cat mai sanatos.


Sursa foto :  allwomenstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului