Dieta si nutritie

#tratament mahmureala #betie #mahmureala

Cum sa scapi de mahmureala de dupa Anul Nou

De fiecare data cand exista o petrecere mare precum cea de Anul Nou, oamenii tind sa aiba efecte secundare negative, precum cele ale mahmurelii. Pentru ca este un subiect care a interesat atat oamenii de rand, cat si medicii, este important de stiut ca nu sunt cercetari amanuntite si rezultate care sa dea remedii perfecte pentru aceasta urmare a bauturii. Totusi, care sunt informatiile pe care le poti cunoaste astfel incat sa te ajute?

Care sunt factorii care influeteaza gradul de mahmureala?

Exista multi factori care pot influenta cat de mult dureaza o mahmureala sau cat de severa este ea in comparatie cu a altei persoane. Asadar, ceea ce se stie este ca sunt factori multipli care pot avea o contributie asupra acestor aspecte:

  • Tipul de alcool pe care il consuma cineva poate influenta in mod concret starea de mahmureala

  • Cat de des beau alcool

  • Tipul de organism, corp, situatia de sanatate

  • Factorii biologici

  • Diferentele de personalitate

Unele persoane pot chiar sa aiba anumite predispozitii genetice spre a avea o mahmureala mai grava decat a altor oameni. Pentru a face niste cercetari amanuntite, oamenii de stiinta ar avea nevoie de anumite informatii ce tin de factorii de zi cu zi. Acestia sunt greu de determinat stiintific si pot aduce probleme in realizarea corecta a studiilor.

Cum poti sa previi o mahmureala?

Pentru ca nu se stiu niste remedii studiate clar, totusi ceea ce poti sa faci este sa previi o mahmureala. Pentru acest lucru ai nevoie sa:

  • Bei cu moderatie: desigur ca persoanele care beau mai putin si tin cont de limitele lor pot sa aiba mai putine probleme a doua zi dupa petrecerea de Anul Nou si in general dupa orice tip de intalnire unde se bea.

  • Sa evite cantitatile mari din anumite tipuri de bauturi. De exemplu whisky-ul, cognacul si tequila dau mahmureala mai mare decat ginul, vodka sau romul.

  • Sa doarma suficient: somnul ajuta din acest punct de vedere, reducand posibilitatea unei mahmureli puternice.

  • Sa stea hidratat: apa ajuta in ceea ce priveste hidratarea, care reduce simptomele puternice de mahmureala. De exemplu, poate sa scada durerile de cap asociate.

  • Sa manance inainte de a bea: a manca inainte de a bea inseamna sa reduci cantitatea de alcool din sange pentru ca ii reduce timpul de a ajunge in sange.

In concluzie

In concluzie, desi nu exista remedii clare, se pot face anumite precizari in ceea ce priveste reducerea mahmurelii. Astfel ca se pot lua in anumite cazuri anti-inflamatoare si medicamente tip antiacid pentru a reduce problemele asociate starii de rau. De asemenea rehidratarea ajuta, somnul si mancatul, mai ales al preparatelor bogate in antioxidanti. Totusi, nu exista studii serioase in acest domeniu, de aceea nu se pot face afirmatii clare in ceea ce priveste rezultatele obtinute. Acestea depind de factorii mentionati mai sus, precum varsta celor afectati, predispozitiile genetice sau cantitatea in sine de bautura luata si conditiile in care ea a fost introdusa in organism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare