Dieta si nutritie

#dieta de slabit #cura de slabire #slabit #activitati sportive

Cum sa ramai motivata atunci cand tii dieta

Indiferent de pe care o tii, intotdeauna esti tentata sa mananci un pic mai mult sau sa mananci alimente pe care dieta nu ti le permite.  Este greu sa urmezi o cura de slabire si toata lumea este constienta de acest lucru, mai ales ca rezultatele nu apar inca din primele zile asa cum iti doresti.


Pentru ca foarte multe persoane sunt tentate sa renunte la dieta sau macar sa triseze putin, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa rezisti tentatiilor:


Aminteste-ti de ce vrei sa slabesti


Inainte de a incepe orice dieta de slabire trebuie sa te gandesti foarte bine de ce vrei sa slabesti: pentru a fi mai frumoasa si pentru a te simti bine in pielea ta, pentru a fi mai sanatoasa saupentru ca vrei sa revii la silueta initiala pe care toate prietenele o invidiau etc? Stabileste un motiv clar si aminteste-ti de el ori de cate ori vrei sa renunti.


Scrie acest motiv pe o foaie de hartie colorata si lipeste-o cu un magnet pe frigider. Astfel, cand vei fi tentata sa deschizi frigiderul pentru a manca o prajitura, iti vei recapata puterea de a rezista.


Dupa o luna, cand te vei uita in oglinda, vei constata ca toate eforturile tale au meritat.


Probeaza haine mici


Probeaza o pereche de jeansi care iti venea cu ceva timp in urma si consider-o un etalon. Din cand in cand, mai incearca jeansii pentru a veadea in ce stadiu te afli. Vei fi suprinsa sa realizezi ca mai ai foarte putin pana sa dobandesti din nou silueta frumoasa cu care te mandreai candva. Gandeste-te ca mai trebuie sa urmezi dieta un timp scurt si ca beneficiile sunt pe masura asteptarilor.


Tine dieta impreuna cu cineva


Convinge pe cineva din anturajul tau sa tineti dieta impreuna. Fie ca este vorba de mama, sora, prietena sau colega, iti va fi mult mai usor daca vei vorbi cu persoana respectiva zilnic si va veti incuraja reciproc. De asemenea, este mult mai distractiv si mai placut sa mergi la sala sau sa alergi umar la umar cu o persoana draga.


Nu face exceptii


Daca mergi la ziua cuiva sau iesi la restaurant nu te lasa convinsa de replica „macar azi renunta la dieta si fa-ti de cap”. Daca vei face asta, toate eforturile de pana acum au fost in zadar.


Fii realista


Nu porni la drum cu ideea ca vei pierde 5 kilograme in doua zile. O dieta sanatoasa este aceea in care kilogramele in plus dispar in timp si nu deodata. Mananca sanatos, alimente sarace in calorii, fa sport iar intr-un timp relativ scurt se vor vedea primele rezultate.


Nu iti cauta scuze


Totul depinde de tine si de vointa ta. Nu cauta scuze pentru a manca o prajitura cu multa ciocolata sau pentru a sari peste programul de exercitii. Stabileste un program clar pe care sa il respecti cu sfintenie.


Nu te infometa


Exista multe diete drastice care te ajuta sa slabesti rapid, insa aceste diete nu fac decat sa te infometeze si in timp sa-ti distruga sanatatea. Alege diete care sa iti permita sa mananci sanatos, la ore bine stabilite, fara sa te infometezi. In acest fel, nu vei mai fi tentata sa mananci mai mult decat trebuie.



Cumpara o carte de bucate cu retete sanatoase, achizitioneaza o coarda de sarit, cumpara-ti un echipament sportiv nou. Fa orice crezi ca te-ar motiva sa te tii in continuare de dieta si exercitiile fizice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare