De asemenea, ghimbirul are efect anti-greata si este recomandat celor care se confrunta cu rau de masina, femeile insarcinate si celor care sufera de vertij.
Cum sa prepari ghimbir confiat acasa?
Poate reprezenta o gustare cu o aroma intensa si intepatoare. Poate fi folosita si ca desert dupa masa. Se gaseste de obicei in magazinele bio sau cele de plante medicinale. Este consumat de catre multi oameni datorita proprietatilor sale digestive. Ghimbirul confiat poate fi insa preparat si acasa, cu doar doua ingrediente si apa:
- 500 g ghimbir proaspat si decojit
- 500 g zahar din trestie sau granulat
- 1,5 l apa
Cum se prepara ghimbirul confiat:
Decojeste ghimbirul si taie-l in cubulete mici, apoi pune totul intr-o oala cu fund gros si acopera cu apa rece. Se pune la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Se scurge apoi apa in care a fiert si se pune din nou in oala impreuna cu zaharul si doua pahare de apa. Se mai fierbe pentru inca 30 de minute la foc mic. Cand a trecut acest timp se scurge apa si se pun bucatile de ghimbir la uscat pe o farfurie mai mare, tapetata cu hartie de copt. Se lasa acolo pentru doua ore. In cazul in care inca este umed se mai lasa cateva ore. Dupa ce s-a uscat bine se presara zahar si se amesteca bine cu o lingura pentru ca fiecare cub sa fie acoperit in intregime de acesta. Se pot “ciuguli” langa un ceai fierbinte sau ca gustare. De asemenea, se poate folosi pentru a orna diferite deserturi.