Dieta si nutritie

#legume #fructe #alimentatie

Cum sa mananci mai multe fructe si legume

Cu siguranta stii deja  ca legumele si fructele sunt foarte bune pentru sanatatea ta, ca iti aduc nenumarate beneficii atat la interior, cat si la exterior si stii ca ar fi bine sa le introduci in alimentatie cat mai des posibil, insa cum totul pare mai simplu in teorie, iata cateva metode practice de a manca mai multe fructe si legume.


Consuma piure-uri


Dintr-un morcov mic, doi cartofi, o bucata mica de telina si o radacina de patrunjel va iesi un piure super gustos, aromat, satios si plin de vitamine. Combina tot mai multe legume, fierbe-le impreuna, paseaza-le cu putin unt sau smantana  si consuma-le la pranz sau chiar la ultima masa a zilei.


De asemenea, fructele pot fi si ele pasate si consumate ca atare sau in amestec cu biscuiti si eventual scortisoara. Amesteca jumatate de mar si un sfert de banana bine pasate cu  5 – 6 biscuiti  dati pe razatoare. Adauga un varf de cutit de scortisoara si consuma astfel un desert sanatos si delicios.


Bea shake-uri si sucuri naturale


Curata si spala trei capsuni, o banana si cateva fructe de padure si adauga-le in blender alaturi de o jumatate de pahar de lapte. Mixeaza bine toate ingredientele si consuma rezultatul cu doua cuburi de gheata, mai ales atunci cand temperaturile sunt ridicate. Daca doresti, poti adauga si o frunza proaspata de menta – aceasta te va racori instant si iti va da o senzatie de prospetime.


Consuma legume pe post de gustare


Curata 2 morcovi, o radacina de patrunjel sau o jumatate de telina, taie-le in bucati si consuma-le cu jumatate de ora inainte de masa pranz sau la cateva ore dupa aceasta. Chiar daca esti la cura de slabire, aceste fructe sunt sarace in calorii, iar telina, de exemplu, ajuta la eliminarea colesterolului si a celulitei, asa ca nu iti va aduce decat beneficii.


Consuma fructe la micul dejun


La finalul micului dejun, rasfata-te cu o portocala, o mandarina, cateva capsuni sau struguri. Cu siguranta vei avea mai multa energie inca de la inceputul zilei si te vei bucura de o porti sanatoasa de vitamine, in special vitamina C care te fereste de viroze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare