Dieta si nutritie

#legume #peste #limonada #mnacare restaurant

Cum sa mananci in oras fara sa te ingrasi: 7 trucuri pretioase

Mancatul in oras este un dusman tacut al siluetei tale. Nu iti dai seama cand te ataca, insa efectele pe care le lasa in urma sunt vizibile si greu de remediat: colacei pe abdomen, brate pufoase, posterior plin de celulita si coapse care se incapataneaza sa mai intre in jeansii preferati.

La cat de aglomerata este agenda ta zilnica, nu este de condamnat faptul ca mananci in oras, la restaurant sau la fast-food, insa, daca vrei sa-ti mentii silueta, trebuie sa pui in practica mici trucuri pretioase.

1. Evita mancarurile cu sos

Sosurile sunt unele dintre cele mai periculoase alimente pentru silueta ta, de la banalul ketchup pentru pizza, pana la sosurile delicioase pentru fripturi. Din pacate, cele mai multe astfel de sosuri au un continut caloric direct proportional cu gustul: cu cat sunt mai bune, cu atat iti ofera mai multe calorii.

Ce poti face in acest caz? Daca este vorba despre sosul pentru pizza, intreaba daca ti se poate aduce un sos proaspat de rosii cu mirodenii, iar daca este vorba despre sosuri cu smantana pentru alte mancaruri, orienteaza-te catre alte preparate.

2. Inlocuieste cartofii prajiti

Cartofii prajiti sunt garnitura perfecta, dar stii deja ca sunt o bomba calorica. Pentru a nu te ingrasa cand mananci in oras, inlocuieste-i cu cartofi copti, legume la gratar, ciuperci sau salata.

3. Inlocuieste carnea de porc cu peste

Daca ai in meniu preparate pe baza de peste, este indicat sa le alegi pe acestea in locul preparatelor pe baza de carne de porc. Pestele, in special somonul, contine acizi grasi esentiali omega 3 care reduc nivelul de colesterol si are mai putine calorii, pe cand carnea de porc contine grasimi saturate care se depun si are mai multe calorii.

4. Sa nu-ti lipseasca legumele de pe masa

Nicio masa in oras fara legume! Fie ca alegi legume ca garnitura, fie ca alegi sa-ti comanzi o salata cu legume proaspete, asigura-te ca ele nu-ti lipsesc de pe masa. Legumele au un continut ridicat de apa si de fibre si iti potolesc mai repede foamea, astfel ca vei fi tentata sa consumi mai putina mancare.

5. Savureaza mancarea

Chiar daca esti lihnita de foame, nu infuleca preparatele. Cu cat mananci mai repede mancarea, cu atat tinzi sa o mesteci mai putin si sa incetinesti procesul de digestie. In plus, vei dobandi mai greu senzatia de satietate. Daca, in schimb, ai incerca sa savurezi mancarea, sa iei inghitituri mici si sa mesteci bine alimentele, procesul digestiv va fi declansat mult mai repede si te vei simti satula inainte sa termini tot din farfurie.

6. Comanda limonada in loc de suc carbogazos

Fie ca iei cina la fast-food sau la un restaurant cu specific italian, primul lucru care te intreaba ospatarul este ce bautura sa-ti aduca. Evita sa consumi bauturi carbogazoase, chiar daca sunt gustoase si racoritoare. Alege in schimb o limonada cu miere, un fresh de portocale sau, in lipsa acestora, apa plata. Vei reusi sa economisesti un numar important de calorii.

7. Sari peste desert

Desertul reprezinta modul perfect de a incheia o cina copioasa in oras, dar silueta ta nu este de aceeasi parere. Continutul ridicat de zahar, smantana, ciocolata, faina si alte ingrediente rafinate cresc foarte mult aportul caloric al cinei, iar tu ajungi sa te ingrasi fara sa-ti dai seama.

Sursa foto:rawveganrecipeexchange.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului