INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dieta si nutritie

#consum dulciuri #dieta #ingrasat #dulciuri

Cum sa mananci dulciuri fara sa te ingrasi. Sfaturi pretioase de la un doctor

Deserturile pot fi consumate si in timpul dietelor, chiar daca contin zahar, stiai? Exista un mic secret pentru ca acestea sa nu se transforme in kilograme nedorite.

Mihaela Bilic, medic nutritionist, a dezvaluit care sunt deserturile care nu iti pun silueta in pericol, dar si despre modul in care poti consuma alimente pe baza de zahar fara a te ingrasa. 

”Relatia noastra cu zaharul este una speciala iar noi, doamnelor, datorita complexitatii emotionale, gasim in dulciuri o sursa de placere care nu trebuie neglijata. Recunoasteti, nu are nicio legatura cu foamea, ne e pofta de ceva bun! Care sunt produsele care ne ofera satisfactie maxima cu un aport minim de calorii? Tot ce e cremos si pufos!

Pe primul loc in top vom pune inghetata. Nu aia plina de nuci, caramel si sos de ciocolata, ci o inghetata banala de vanilie sau cacao. Ce e bun la inghetata? Faptul ca e pufoasa si aerata ne da impresia ca mancam mult. In realitate inghetata este expandata cu aer, volumul e de doua ori mai mare decat greutatea, daca o lasa sa se dezghete veti vedea ca ramane doar jumatate de cutie. Este un desert pe baza de lapte din care zaharul se absoarbe lent si are mai putine calorii decat orice prajitura. Consistenta ei cremoasa face bine la creier, stimuleaza zone speciale responsabile de placere… nu e de mirare ca cea mai buna inghetata e la fundul cutiei, cand a apucat sa se dezghete!

Tot cremos si tot nepericulos pentru silueta este orice desert pe baza de lapte: orez cu lapte, gris cu lapte, budinca. Lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbtie lenta care nu pune in pericol echilibrul glicemiei. Este adevarat, nu are aceeasi putere de indulcire ca zaharul, insa merita sa profitam de gustul dulce natural obtinut din amestecul de lapte cu fainoase. Ideal ar fi sa nu mai adaugam zaharul din exterior. Folositi scortisoara, aduce o aroma speciala si regleaza si glicemia.

 Mai vreau sa stiti un secret, apropo de consumul de dulciuri: desertul mancat la sfarsitul mesei ingrasa mai putin decat daca il mancam pe burta goala. Zaharul dintr-un desert se absoarbe mai rapid si in cantitate mai mare daca stomacul este gol. Cand prajitura este mancata la sfarsitul mesei, zaharul se amesteca cu restul alimentelor si viteza cu care trece in sange este mai mica. 

Evitati sa consumati dulciuri in afara meselor, sub forma de gustare, produc o descarcare brusca de insulina, hormonul care transforma rapid caloriile din zahar in grasime de rezerva. Deci inghetata sa fie, dar nu pe burta goala si nici toata cutia!”, a scris medicul Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare