Cinci mese pe zi
Pentru ca trupul tau sa nu aiba de suferit in preajma sarbatorilor, este bine sa mananci putin si des. Mai exact, trei mese principale si, intre ele, doua gustari. Mesele se iau astfel: micul dejun, la ora 8.00, prima gustare, la ora 10.00, pranzul, intre 13.00 si 14.00, cea de-a doua gustare, la ora 16.00, si cina, intre 18.30 si 19.00.
Si, extrem de important, nu uita sa bei multe lichide, si aici nu ne referim la vin, bere si sucuri, ci la apa plata, apa minerala sau ceaiuri.
Micul dejun
- o felie de toba sau de lebar ori salata de boeuf
- un iaurt degresat
- o rosie, un castravete
- o felie de paine de secara
- cafea
Prima gustare
- mere, kiwi, mandarine sau grapefruit
- sau o felie de cozonac ori una mica de tort (100 g)
Pranzul
- piftie de pui sau de curcan
- pui sau vita la gratar sau la cuptor (150 g) sau 3 sarmalute
- salata de varza, rosii, castraveti cu ulei de masline si lamaie
- ceai verde
A doua gustare
- mere, mandarine, grapefruit sau portocale
- sau o felie de cozonac ori de tort
Cina
- pui sau peste la gratar sau la cuptor (150 g)
- salata verde sau varza cu lamaie si cu ulei de masline
- ceai verde
Atentie! Daca vrei ca dieta sa functioneze, este bine sa respecti indicatiile ei si sa nu trisezi cu fel si fel de snacks-uri sau sa maresti portiile recomandate. Nu uita sa faci si miscare. Chiar daca nu vei merge la sala zilele acestea, cel putin scoate-ti familia la o plimbare de seara de 30 de minute.
Sursa foto: The Organic Prepper