Dieta si nutritie

#calorii #kilograme #dieta

Cum sa eviti caloriile ascunse dintr-o zi

Atunci cand acumulezi kilograme in plus iti dai seama ca obiceiurile tale alimentare nu sunt sanatoase, insa de cele mai multe ori este greu sa schimbi ceva. Alimentele de tip fast food, cafeaua cu lapte de dimineata sau ciocolata creeaza dependenta. Chiar daca ne simtim bine atunci cand consumam astfel de alimente, organismul nostru nu este la fel de fericit.

Este astfel recomandat sa ai grija de dieta ta si sa reduci caloriile inutile pe care le consumi de-a lungul zilei. Pe langa faptul ca aceste calorii se depun sub forma de grasime, te priveaza si de energie.

1 Studiaza bine meniul. Atunci cand iei masa la un restaurant, evita mancarurile crocante sau prajite in prea mult ulei. Daca nu poti renunta la burgeri, indeparteaza chifla. Aceasta contine ingrediente extrarafinate care nu ajuta digestia si nici functionarea corecta a organismului. Comanda o salata, insa asigura-te ca sosul nu contine uleiuri sau alte ingrediente cu multe calorii.

2 Renunta la maioneza, branza, chips-uri sau crutoane. Opteaza pentru o salata verde cu un sos usor de vinegreta. Daca consumi peste sau preparate din carne de pasare, incearca acele feluri care sunt pregatite la cuptor sau fierte. in acest fel vei evita consumul de calorii inutile.

3 Alimentele prajite, cu sosuri sau creme ascund numeroase grasimi. Inlocuieste aceste preparate cu legume fierte . Evita produsele fripte la gratar care vin insotite de sosuri si smantana. Daca iti doresti sa mananci sanatos, trebuie sa iti planifici meniul din timp. Fa o lista cu alimentele pe care le vei exclude total din dieta ta. In acest fel va fi mult mai usor sa nu te abati de la planul tau.

4 Bea multa apa. Apa arde grasimile si in acelasi timp iti va da senzatie de plin. Daca totusi nu scapi de poftele nesanatoase din timpul zilei, incearca sa mesteci guma fara zahar .

5 Evita gustarile din timpul noptii. Multora dintre noi ne place sa rontaim ceva in timpul noptii, atunci cand ne uitam la un film sau suntem la o intalnire cu prietenii. Incearca sa inlocuiesti chipsurile, saratele si prajiturile cu fructe taiate in cubulete. Consuma mancarea in portii mici si renunta la farfuriile mari.

6 Spala-te pe dinti cat mai des. Obisnuieste ca dupa fiecare masa sa te speli pe dinti. In acest fel senzatia de foame va disparea si vei fi mai motivat sa nu mai mananci nimic in urmatoarele ore. Pasta de dinti schimba si gustul alimentelor si astfel nu vei mai fi tentat sa mananci mai mult.

7 Evita alimentele inutile. Daca vrei sa slabesti incearca sa eviti acele alimente care nu iti aduc niciun plus, in afara de kilograme acumulare. De exemplu, incearca sa bei cafea simpla. Evita cafeaua cu lapte sau frisca, care contine foarte multe calorii. Bea in scimb ceai verde. Este bogat in antioxidanti si lupta impotriva cancerului. De asemenea, ceaiul verde accelereaza metabolismul si ajuta digestia.

8 Renunta la dulciuri. Inlocuieste prajiturile pe baza de faina procesata cu cele din cereale integrale. Aceste prajituri contin carbohidrati "buni" si fibre solubile care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

9 Evita alimentele procesate care sunt sarace in grasimi. De obicei, aceste alimente contin foarte mult zahar. Inlocueiste gustarile nesanatoase cu fructe si legume proaspete si evita sucurile acidulate.

10 Renunta la alcool. Baturile alcoolice contin foarte multe calorii, care se vor depune sub forma de grasime. De exemplu, un pahar de vin rosu contine peste 200 de calorii, iar cocktailurile cu cafea, frisca sau creme pot ajunge si pana la 500 de calorii. Incearca astfel sa eviti astfel de bauturi si sa le inlocuiesti cu apa plata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare