Dieta si nutritie

#filtre de apa #sistem RO #dedurizator #purificator #filtru UPS #boli rinichi #pietre rinichi #operatie piatra la rinichi

Cum sa "dizolvi" pietrele la rinichi

Ai fost la medic si in urma unul control s-a descoperit ca ai pietre ala rinichi? In prima faza, unica varianta este dizolvarea acestora cu ajutorul unor remedii simple. Daca aceasta varianta nu functioneaza intr-un timp relativ scurt, iar simptomele nu par sa se domoleasca, nu ramane decat varianta interventiei chirurgicale.

Pana atunci insa, descopera care sunt cele mai bune variante de dizolvare a pietrelor la rinichi.

1 Consumul de apa

Nu este doar un mit. Consumul de apa in cantitati mari are un efect foarte bun asupra rinichilor. De fapt, pietrele la rinichi sunt o cauza a lipsei apei, asa ca tot apa este cel mai bun remediu. Consuma doar apa plata sau apa fiarta strecurata pritr-un filtru special.

Daca iti place apa minerala, opteaza pentru cea care are cea mai mica concentratie de calciu si magneziu.

Incearca sa consumi cel putin doi litri de apa in fiecare zi, fara exceptie, chiar daca acest lucru inseamna ca te vei forta.

2 Seminte de schinduf

Scufunda o lingurita cu seminte de schinduf intr-un pahar cu apa si lasa-le la inmuiat o noapte intreaga. Bea amestecul dimineata, pe stomacul gol. Acest lucru nu doar ca va ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi, dar va elimina si o mare parte din toxinele din organism.

3 Frunze de telina

Telina este o planta utilizata in intregime. Radacina de telina este ideala pentru prepararea mancarurilor, insa frunzele acesteia nu sunt doar aromate, ci si foarte sanatoase. Fierbe frunzele de la o telina intr-un litru de apa, strecoara lichidul si consuma-l, in paralel cu apa, pe toata durata zilei.

Daca doresti sa eviti o operatie destul de dificila, care te va tine la pat timp de cateva zile, ar fi bine sa incerci aceste remedii si sa respecti regulile acestora de consum.

Partea buna este ca mai nou, operatiile se fac cu laparoscop, interventie care are avantajul unei convalescente mai scurte si a unor cicatrici de dimensiuni reduse, insa chiar si asa, cea mai buna varianta este sa incerci sa tratezi pietrele la rinichi cu ajutorul remediilor naturale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului