Dieta si nutritie

# corp de plaja #silueta #dieta

Cum ne pregatim corpul pentru vara

De cateva zile ne bucuram de unul dintre cele mai asteptate anotimpuri, vara! Soare, mare, relaxare, ce poate fi mai frumos decat o vacanta departe de grijile cotidiene si de traficul aglomerat. Vara a sosit si inainte sa ne dam seama, a venit timpul sa inlocuim tinutele  voluminoase de iarna cu rochii, pantaloni scurti, maiouri si costume de baie.

Dupa doi ani de facut planuri care au reusit sa ne scoata din rutina zilnica din toate punctele de vedere, stilul nostru de viata s-a transformat, kilogramele in plus s-au acumulat si nu vor sa plece usor.

Iata cateva sfaturi rapide si eficiente de pregatire care va vor ajuta sa scapati rapid de kilogramele in plus, sa va imbunatatiti metabolismul si sa va tonifiati corpul pentru vara, sfaturi pe care le poti pune in aplicare chiar de azi! Haideti sa ne pregatim de vara!

1. Hidratare

Primul si cel mai important sfat este sa ne hidratam corect si suficient. Apa reprezinta 60% din corp. S-a demonstrat in mod repetat ca mentinerea unei hidratarii optime imbunatateste starea mentala si performanta fizica. Cercetarile au descoperit ca oamenii care au baut mai multa apa s-au simtit mai putin obositi, s-au concentrat mai bine si au avut o stare de spirit mai buna. Aportul amplu de apa poate ajuta la pierderea in greutate, la prevenirea ridurilor, poate mentine pielea umeda si poate ajuta la prevenirea epuizarii cauzate de caldura. Consumul de apa ajuta de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism, previne crampele, creste energia si intareste sistemul imunitar. Un consum de 2 litri de apa de zi este ideal pentru functionarea optima a organismului.

2. Slabiti rapid, simplu si fara efort!

Oricine isi doreste sa slabeasca repede si fara prea mult efort. Din pacate timpul nu permite multora sa gateasca zilnic, astfel tentatiile fiind la orice pas, un regim alimentar strict este greu de respectat. Solutia salvatoare vine din tarile scandinave prin dieta NUPO. Cu peste 35 de studii clinice individuale bine documentate si rezultate incontestabile, Nupo este marca VLCD (very low calorie diet - Dieta cu Continut Foarte Scazut in Calorii) cea mai bine documentata din lume. Cu Dieta Nupo slabiti intr-un mod simplu si eficient pentru ca inlocuieste mesele, este saraca in calorii, dar are o valoare nutritiva ridicata. Este perfecta pentru cei care isi doresc o pierdere in greutate eficienta si de durata, dar si pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.  Nupo contine 6 shake-uri, de baut zilnic. Puteti combina mesele cu Shake-uri, Supe sau Oatmeal – Fulgi de Ovaz , dupa preferinta. Tot ce aveti nevoie pentru a incepe, este aroma si gustul preferat, apa si un Shaker Nupo!  Dieta va ofera toti nutrientii de care aveti nevoie si, in acelasi timp, mentine aportul de calorii sub 800 de calorii pe zi.  Dieta Nupo este conceputa pentru a fi urmata pana la 3 saptamani, dupa care puteti trece timp de 1-2 saptamani la un regim alimentar cu restrictii energetice, inainte de a trece la mesele obisnuite sau, daca doriti, de a o relua. Dieta este individuala si o puteti pune in aplicare ori de cate ori aveti nevoie.

 

 

3. Mentine-ti rutina de exercitii fizice

Cand vine vorba de pregatirea corpului pentru vara, exista doua alternative. Prima este pur si simplu sa va mentineti rutina de exercitii pe tot parcursul anului. Cea de a doua este sa folositi aceasta rutina ca baza si sa adaugati ceva nou pentru un pic de varietate suplimentara. Daca sunteti incepatori in ceea ce priveste exercitiile fizice, plimbarile simple sunt un mod minunat pentru a incepe. Trei plimbari de 20 de minute pe saptamana pana la cinci plimbari de 30 de minute, va vor ajuta sa va atingeti obiectivele.

4. Acorda atentie somnului

Corpul nostru este menit sa se odihneasca si sa se reincarce in timpul noptii. Lipsa somnului poate afecta grav procesul de slabire. Cand nu dormim suficient, hormonul numit leptina fluctueaza intr-un mod nesanatos, crescand sentimentele de depresie si anxietate impreuna cu o alimentatie emotionala crescuta. Corpul sufera si pentru a se mentine incepe sa apara pofta de zahar si diferite tipuri de carbohidrati. Somnul de buna calitate este esential pentru a slabi si a creste masa musculara. Evitati sa folositi telefonul sau laptopul cu cel putin 45 de minute inainte de a merge la culcare pentru a va imbunatati sansele de a adormi. Ecranele aparatelor  emit lumina albastra, care are aceeasi lungime de unda ca lumina zorilor, si astfel este interpretata de creier ca un semn ca este timpul sa ne trezim si sa fim activi. Un ceai cald inainte de culcare sau cateva picaturi de ulei esential de lavanda pulverizate pe pat, pot ajuta la calmarea corpului.

5. Ajuta-ti metabolismul cu suplimente alimentare naturale

Daca vrei sa va asigurati ca planul de slabire nu scapa de sub control in momentul in care aveti un stil de viata activ si cu tentatii zilnice care va poate impiedica in procesul de pierdere in greutate, puteti apela la suplimentele alimentare naturale. SLIM BOOST – acceleratori ai metabolismului,  pot fi folosite in combinatie cu Dieta Nupo,  dar si pur si simplu ca suplimente la mesele zilnice. Disponibile in patru variante SLIM BOOST sunt compuse din ingrediente active atent selectate din surse naturale. Compozitia fiecarei variante este foarte bine elaborata, fiind utilizate doar ingrediente active care sustin procesele care au loc in organism si buna functionare a acestuia.

Vara abia a inceput, asadar niciodata nu este prea tarziu pentru a ne pregati corpul pentru zilele caliculare si vacantele de neuitat. Pentru ca atunci cand aratam bine, ne simtim bine si  ducem si o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare