Dieta si nutritie

#sanatate #efecte negative #consum ceai #beneficii ceai

Cum iti influenteaza consumul de ceai sanatatea

Inca din cele mai vechi timpuri s-a vorbit despre beneficiile consumului de ceai. Fie ca este folosit in scopuri curative, fie ca este consumat din pura placere, ceaiul este cunoscut ca fiind un aliment, dar si un medicament minunat. Cu toate acestea, potrivit unor studii recente, consumul de ceai ar putea avea efecte negative asupra sanatatii.

Ceaiul fragilizeaza oasele

Studii recenta sugereaza ca, din cauza consumului excesiv de ceai, poti risca sa dezvolti osteoporoza. In acest sens, este mentionat cazul unei femei de 47 de ani care a baut foarte mult ceai in fiecare zi, motiv pentru care oasele ei au devenit foarte fragile si si-a pierdut toti dintii. Cazul ei a fost publicat in New England Journal of Medicine (NEJM).

Povestea acestei femei este intr-adevar una iesita din comun, intrucat ea consuma 12 cani de ceai in fiecare zi. Un litru de ceai poate contine pana la 9 mg de fluor care poate provoca fluoroza scheletului. Astfel, aceasta bautura i-a provocat femeii calcifierea ligamentelor bratelor, precum si o serie de probleme grave la nivelul oaselor. Ceaiul contine fluorura, iar excesul de astfel de minerale ajunge sa se depuna pe vertebrele coloanei, provocand probleme de sanatate.

Ceaiul poate duce la aparitia bolilor prostatei

Consumul excesiv de ceai nu este benefic nici pentru barbati. Un studiu realizat anul trecut a demonstrat ca in cazul barbatilor, care consuma sapte sau mai multe cani de ceai pe zi, riscul de a suferi de boli ale prostatei este cu 50% mai mare decat in cazul celor care nu consuma ceai.

Ceaiul fierbinte, cauza cancerului esofagian

De asemenea, unele studii au arata ca ceaiul fierbinte creste riscul de a dezvolta cancer esofagian. In aceasta privinta, Institutul National de Cancer din SUA nu s-a pripit sa ofere un raspuns categoric si inca analizeaza daca ceaiul fierbinte poate duce la dezvoltarea cancerului esofagian, insa recomanda ca bautura sa fie racita inainte de consum, pentru a evita posibilele problemele de sanatate.

Are ceaiul proprietati benefice?

Ceaiul negru, care reprezinta 75% din consumul mondial, poate avea proprietati benefice, datorita antioxidantilor din plante. Un studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition arata ca, daca consumi mai mult de trei cani de ceai negru pe zi, riscul de a suferi de boli de inima scade considerabil.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare