Dieta si nutritie

#hidratare organism #deshidratare #consum apa

Consumul de apa ne face mai destepti?

Corpul uman este format din apa in proportie de 60%, iar aceasta este esentiala pentru fiecare celula din organismul nostru. Astfel, nu sunt deloc surprinzatore rezultatele unui studiu realizat la Londra: persoanele care consuma mai multa apa invata mai usor, memoreaza informatiile mult mai repede si au o gandire mai rapida.

Cercetarea a scos la iveala faptul ca elevii si studentii care consuma mai multa apa au o gandire mai rapida, se concentreaza mai usor si au performante mai bune. Studiul s-a realizat in timpul unor examene - oamenii de stiinta si-au dat seama ca studentii care au avut sticle cu apa in timpul testelor, au avut rezultate mai bune in timpul examenelor.

Un alt studiu recent a demonstrat ca hidratarea cu apa potabila pastreaza memoria intr-o forma excelenta, la fel ca si starea de spirit si motivatia.

Hidratarea optima nu are efecte benefice doar la nivelul creierului si a gandirii, ci la nivelul intregului organism.

Descopera mai multe beneficii ale consumului de apa:

Mentine sanatatea inimii


Deshidratarea scade presiunea sangelui, ceea ce inseamna ca inima trebuie sa lucreze mai greu pentru a pompa o cantitate suficienta pentru ca intregul organism sa functioneze asa cum trebuie. In plus, fara o cantitate suficienta de sange, creierul nu va primi destul oxigen, ceea ce poate duce la coma si chiar moarte (desigur, in cazuri foarte grave).

Elimina toxinele din organism


Apa ajuta la curatarea organismului de toxine. Rinichii sunt cei care au nevoie de suficienta apa pentru a filtra rezidurile si pentru a le elimina prin urina. Daca iti pastrezi rinichii hidratati, te vei proteja impotriva infectiilor urinare si de pietre la rinichi.
 

Mentine frumusetea pielii


Atunci cand esti deshidratat, pielea ta este mai putin elastica. Pe de cealalta parte, atunci cand consumi suficienta apa, va deveni mai flexibila, mai curata si mai protejata impotriva ridurilor si a liniilor fine. Incearca sa consumi zilnic cel putin 8 pahare cu apa pentru a avea o piele frumoasa si o stare buna de sanatate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare