Dieta si nutritie

#vitamine #alimente #dieta si nutritie #legume de sezon #fructe de sezon

Consuma fructe si legume de sezon, alimente prietenoase cu silueta si sanatatea ta!

Fructele si legumele primaverii iti pot asigura tonusul fizic pe care il doresti dupa o perioada in care frigul iernii te-a molesit. Ridichiile, mazarea, anghinarea, prazul, capsunile si sparanghelul, pentru cei mai pretentiosi, sunt doar cateva dintre optiunile care te pot transforma intr-un supererou al sanatatii naturale.

Energie din legume

Doza ta de energie poate fi luata foarte usor din fructele si legumele care invadeaza pietele si supermarketurile in fiecare primavara. Anghinarea, de exemplu, iti aduce un aport de 64 de calorii, 10 grame de fibra si trei grame de proteine. De asemenea, este o foarte buna sursa de vitamina C si K.

Prazul este iarasi un aliment miraculos si nu doar un simbol al Olteniei culinare. Inrudit cu ceapa si usturoiul, prazul se dovedeste o buna sursa de vitamine: A, C si K. Incearca-l intr-o salata cu ulei de masline si nu te jena sa-i adaugi si un strop de usturoi pisat, daca tu consideri ca nu este destul de picant. Un fir de praz iti aduce un aport de doar 38 de calorii, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la silueta.

Dulceata si savoare

Capsunile, ce-i drept, le poti gasi mai tot timpul anului in rafturile magazinelor. Varfului sezonului pentru micile bombe ale gustului il reprezinta lunile aprilie, mai si iunie. Adevarate comori ale nutritiei, capsunile reprezinta in acelasi timp o delicatesa si un medicament 100% natural.

O singura lingurita dintr-un mic dejun cu capsuni iti poate aduce un surpls de 3,5 grame de fibre si cantitatea necesara de vitamina C pentru o intreaga zi. Este indicat sa cauti fructe care nu au suferit prea multe socuri in urma transportului si care sunt proaspete.

Baza salatelor de primavara

Ridichiile sunt aproape nelipsite din salatele de primavara. Pentru cei care suporta iutimea lor, o alta varianta o reprezinta consumul simplu al acestora. Bogate in vitamina C, 100 de grame de ridichi pot asigura un sfert din necesarul zilnic al organismului.

De asemenea, mai contin, in aceeasi cantitate, acid folic (6%) si potasiu (5%), precum si o cantitate medie de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. La 100 de grame de ridichii, corpul uman absoarbe 1,86 grame de zahar si 1,6 grame de fibre.

Sursa foto: myfooddiary.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare