Energie din legume
Doza ta de energie poate fi luata foarte usor din fructele si legumele care invadeaza pietele si supermarketurile in fiecare primavara. Anghinarea, de exemplu, iti aduce un aport de 64 de calorii, 10 grame de fibra si trei grame de proteine. De asemenea, este o foarte buna sursa de vitamina C si K.
Prazul este iarasi un aliment miraculos si nu doar un simbol al Olteniei culinare. Inrudit cu ceapa si usturoiul, prazul se dovedeste o buna sursa de vitamine: A, C si K. Incearca-l intr-o salata cu ulei de masline si nu te jena sa-i adaugi si un strop de usturoi pisat, daca tu consideri ca nu este destul de picant. Un fir de praz iti aduce un aport de doar 38 de calorii, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la silueta.
Dulceata si savoare
Capsunile, ce-i drept, le poti gasi mai tot timpul anului in rafturile magazinelor. Varfului sezonului pentru micile bombe ale gustului il reprezinta lunile aprilie, mai si iunie. Adevarate comori ale nutritiei, capsunile reprezinta in acelasi timp o delicatesa si un medicament 100% natural.
O singura lingurita dintr-un mic dejun cu capsuni iti poate aduce un surpls de 3,5 grame de fibre si cantitatea necesara de vitamina C pentru o intreaga zi. Este indicat sa cauti fructe care nu au suferit prea multe socuri in urma transportului si care sunt proaspete.
Baza salatelor de primavara
Ridichiile sunt aproape nelipsite din salatele de primavara. Pentru cei care suporta iutimea lor, o alta varianta o reprezinta consumul simplu al acestora. Bogate in vitamina C, 100 de grame de ridichi pot asigura un sfert din necesarul zilnic al organismului.
De asemenea, mai contin, in aceeasi cantitate, acid folic (6%) si potasiu (5%), precum si o cantitate medie de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. La 100 de grame de ridichii, corpul uman absoarbe 1,86 grame de zahar si 1,6 grame de fibre.
Sursa foto: myfooddiary.com