Dieta si nutritie

#sanatate #slabit #dieta si nutritie #alimente slabit # combinatii alimentare

Combinatii de alimente care te ajuta sa slabesti

Secretul unui trup armonios sta in combinatiile de alimente pe care le consumi zilnic. Pentru a slabi, este indicat sa consumi anumite alimente care sa elimine grasimile din zonele problema. In incercarea de a castiga lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa stii cum sa combini alimentele.

Persoanele care au mai multa grasime in zona abdomenului trebuie sa consume alimente care sa lupa impotriva cortizolului, un hormon al stresului care incetineste metabolismul si care mareste inflamatiile din organism.

Cei care nu reusesc sa dea jos grasimea din zona fundului, trebuie sa adopte o dieta saraca in grasimi si bogata in calciu. Persoanele care au grasime pe tot corpul, trebuie sa consume alimente care sa stimuleze metabolismul.

Iata cateva combinatii de alimente care te ajuta sa dai jos kilogramele in plus:

Portocale si avocado pentru grasimea abdominala. Persoanele cu multa grasime abdominala se confrutna si cu un nivel marit de cortizol in organism, ceea ce inseamna ca depoziteaza grasimea mult mai usor. Vitamina C reduce nivelul de cortizol, astfel ca este indicat sa consumi alimente bogate in aceasta vitamina.

Pentru rezultate bune, combina portocalele cu avocado, un aliment bogat in grasimi monosaturate, care reduc inflamatiile si stocarea grasimilor in jurul taliei. Pentru aceasta salata, combina un avocado cu trei portocale. Amesteca cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Poti adauga si pui la gratar.

Branza degresata si fasole neagra pentru un fund mare. Lactatele si branzeturile degresate sunt esentiale atunci cand trebuie sa dai jos kilogramele din zona fundului. Cantitatile mari de calciu dintr-o dieta saraca in grasimi ajuta la stimularea prcesului de slabire si la distrugerea depozitelor de grasime. Consumata cu fasolea neagra, care contine carbohidrati complecsi, branza degresata stimuleaza si mai mult procesul de slabire.

In plus, aceasta combinatie scade cantitatea de estrogen care circula in organism. Pentru aceasta combinatie, amesteca o conserva de fasole neagra cu 350 grame branza degresata. Adauga si trei rosii, 100 grame de porumb fiert, patrunjel tocat si sos iute. Consuma cu legume crude sau paine integrala. Acest amestec poate fi consumat la micul dejun sau la pranz.

Nuci si ceapa verde pentru stimularea metabolismului. Nucile sunt o sursa extraordinara de arginina, o substanta chimica naturala care stimuleaza metabolismul si ajuta la distrugerea grasimilor. Stimuleaza si hormonii de crestere, ceea ce duce la arderea mai rapida a grasimilor. Ceapa verde este un diuretic natural si reduce balonarea.

Pentru acest amestec, prajeste usor nucile si toaca marunt o ceapa verde. Amesteca nucile tocate cu ceapa verde si adaua si quino, o cereala integrala si o proteina completa care reduce indexul glicemic. Astfel, controleaza nivelul de zahar din sange care duce la acumularea de kilograme in plus. Consuma acest amestec in fiecare seara. Evita sa consumi paine, produse de panificatie sau alte alimente bogate in amidon.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare