Dieta si nutritie

#cirese #dieta de slabit #dieta

Ciresele, fructe benefice in dieta de slabit

Luna mai  este momentul in care apar ciresele, acele fructe atat de gustoase, hranitoare si benefice atat pentru organismul nostru, dar si o incantare maxima pentru papilele noastre gustative. Ciresele constituie o "explozie" de  vitamine, minerale si antioxidanti care ajuta corpul sa dea  randament.


Pe langa toate acestea, ciresele au o serie de beneficii, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic.


Ajuta la combaterea radicalilor liberi


Studii recente au scos la iveala faptul ca o tarta sau o prajitura cu cirese pot reduce inflamatia si durerea si ofera protectie impotriva afectiunilor neurodegenerative. De asemenea, datorita continutului ridicat de antioxidanti, ciresele ajuta organismul sa lupte mai usor impotriva radicalilor liberi.


Intaresc sistemul imunitar


Ciresele sunt bogate in vitamina C, astfel ca ajuta la intarirea sistemului imunitar , lucru extrem de important in perioada primaverii. Asadar, daca vrei sa treci rapid peste o astenie de primavara sau peste o raceala, consuma cirese din belsug.


Ofera frumusete parului, unghiilor si pielii


Ciresele contin vitamina A, ingredient esential pentru un par lung, stralucitor si sanatos, dar si pentru o piele care radiaza de frumusete si unghii puternice si rezistente.  Vitamina A se regaseste in toate tratamentele pentru stimularea cresterii parului, a unghiilor si a pielii, asa ca este recomandat sa profiti de acest moment pentru a consuma cantitati mari de cirese. Vei lua vitamina A direct de la o sursa naturala.


Au efect de somnifer


Datorita continutului de melatonina, ciresele sunt potrivite pentru persoanele care sufera de insomnie. Pentru efecte maxime, consuma ciresele cu aproximativ doua ore inainte de culcare, insa nu manca foarte multe pentru ca exista riscul sa iti simti stomacul plin si sa nu poti dormi.


Cozile de cirese, o sursa de sanatate


Din pacate, putina lume stie faptul ca acele codite ale cireselor sunt extrem de benefice pentru organismul nostru. Acestea sunt recomandate, sub forma de ceai, in caz de calculi renali, reumatism sau guta.  Mai mult decat atat, acestea scad febra si indeparteaza raceala.


Pentru ca au un gust usor amarui, ceaiul de cozi de cirese poate fi indulcit cu miere.


Ajuta la slabit si indeparteaza celulita


Ciresele, fiind foarte sarace in calorii, insa destul de satioase, reprezinta fructele perfecte pentru a fi consumate in timpul unei diete de slabit. Mai mult decat atat, ciresele au efecte laxative, depurative, detoxifiante, dar si energizante , ceea ce sporeste efectele dietei de slabire. Asadar, inlocuieste fructele din dieta de slabit cu cantitati mari de cirese, fara sa iti fie teama ca te poti ingrasa.


Totodata, ceaiul de cozi de cirese ajuta la eliminarea celulitei, cu atat mai mult cu cat acesta este consumat concomitent cu masajul si impachetarile anticelulitice.


Sursa foto : fineartamerica.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare