Dieta si nutritie

#sfaturi ciocolata #desert #dulciuri #ciocolata #beneficii ciocolata

Ciocolata: cum ne influenteaza viata si relatiile

De doua mii de ani, ciocolata ne indulceste vietile! Si o va face si de-acum incolo. Ciocolata, considerata de azteci “mancarea zeilor”, isi merita din plin denumirea! Consumata de europeni un simplu desert, ciocolata este, de fapt, un adevarat medicament natural. Acest aliment iti imbunatateste memoria pentru a nu uita de lucrurile cu adevarat importante, iar relatiile tale vor fi si ele imbunatatite!

Ciocolata este o planta deci este sanatoasa!

Exista o justificare extraordinara pe care o putem invoca ori de cate ori ciocolata ne tenteaza, pentru a anula sentimentul de culpabilizare : “Ciocolata este un derivat din boabe de cacao, iar zaharul este un derivat din sfecla de zahar. Boabele de cacao si sfecla de zahar sunt ingredientele de baza ale ciocolatei si fac parte din categoria plante. Ciocolata este asadar un derivat din plante.” Si, pentru a continua in aceasta logica, plantele/ legumele sunt sanatoase, deci ciocolata este sanatoasa.

Cum ne ajuta ciocolata?

Stiai ca la 10 minute dupa ce ai mancat ciocolata neagra, starea ta de spirit se va imbunatati considerabil. Triptofanul din compozitia ciocolatei ajuta la producerea serotoniei, denumita si „hormonul fericirii”.

Cand si cum trebuie consumata?

Ciocolata face parte din viata noastra de cand ne stim si intotdeauna va fi asa. Atunci cand vrem sa ii aratam unei persoane aprecierea noastra, intotdeauna, incercam sa impresionam cu o ciocolata cat mai buna. Atunci cand cineva drag e trist, mergem la el cu o duzina de filme si ciocolata cat incape! Indiferent de situatie, ciocolata va fi mereu aliatul nostru, atata timp cat o consumam cu masura. Ciocolata face parte din viata noastra de zi cu zi si oriunde ne-am uita o putem zari. Fie ca o vedem pe raft in magazin, intr-un tort sau pe masa cuiva.

Un masaj cu ciocolata poate fi o terapie excelenta pentru a te relaxa. Un adevarat deliciu in arta culinara, ciocolata detine proprietati benefice si in ceea ce priveste sanatatea organismului : intareste moralul, contine antioxidanti importanti pentru intarirea sistemului imunitar , este un bun energizant in caz de surmenaj.

Ciocolata are o zi a ei?

De ziua noastra, la aniversari, la nunti, la botezuri, indiferent de ocazie mereu o sa gasim un pretext pentru a consuma aceasta bunatate. Si tocmai pentru ca acest desert este atat de iubit si de apreciat, in anul 1995 in Franta s-a decis ca ziua de 11 iulie sa fie Ziua Mondiala a Ciocolatei. De 23 ani de ani in data 11 iulie, peste tot in lume, oamenii se bucura de ciocolata si se vor mai bucura mult timp de-acum incolo. De asemenea, ciocolata mai poate fi sarbatorita si pe 7 iulie si 13 septembrie.


Imagini: Pexels.com, Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului