Dieta si nutritie

#nutritie #vitaplus #nutritie sanatoase

Cele mai utile sfaturi pentru o nutritie sanatoasa in societatea moderna

Produse naturiste, produse organice, bio si eco sunt cateva dintre notiunile societatii moderne pe care le auzim tot mai des. Informatiile sunt multiple si dispersate, de aceea iti propunem o sinteza a celor mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre o nutritie sanatoasa.

Intoarcerea la Natura

Leacurile din plante sunt folosite de secole. Pe vremuri, batranii erau cei care culegeau plantele pentru a face in casa decocturi ori alifii menite sa trateze fel si fel de boli. In plus, bunicii nostri stiau bine cand si ce anume trebuie sa mananci pentru a fi sanatos. Societatea, insa, a evoluat, produsele naturale au inceput sa fie mai degraba inlocuite cu substante artificiale, iar efectele lor nocive se vad deja prin cresterea alarmanta a bolilor de inima sau a numarului persoanelor supraponderale.

Omul modern a inteles ca trebuie sa se intoarca la Mama Natura, cea care le oferea bunicilor atatea si atatea solutii pentru o viata sanatoasa. Astfel, tot mai multe persoane incep sa renunte la cumparaturile din supermarket, alegand sa se aprovizioneze cu produsele de baza precum lapte, branza, oua sau legume de la tara. Pentru a veni in intampinarea acestui trend, pe piata au aparut o multime de produse naturale, asa-numitele produse bio.

De ce sunt bune produsele bio

Produsele organice sau bio, asa cum sunt ele cunoscute, sunt realizate cu ajutorul materiei prime care nu a fost tratata chimic. Mai exact, produsele organice sunt obtinute fara a se adauga la cresterea lor pesticide, insecticide sau orice fel de hormon care ar putea sa conduca la o suplimentare a cresterii lor.

Asadar, o paine bio, spre exemplu, este o paine facuta exclusiv din ingredientele care provin din culturi agricole cu certificate bio. Graul din care este facuta faina a crescut fara sa fi fost stimulat cu ajutorul substantelor chimice, al pesticidelor, ierbicidelor sau cu ajutorul ingrasamintelor artificiale.

Trebuie retinut ca produsele bio au un continut mai mare de lecitina, mai multe minerale si microelemente, mai multe substante vegetale secundare, un continut ridicat de antioxidanti, mai multa vitamina C la fructele si legumele bio, mai multi aminoacizi esentiali, valoare nutritiva ridicata si, nu in cele din urma, un gust mai bun.

Alternativa la medicina clasica

Este binecunoscut faptul ca medicamentele pot sa salveze vieti, insa in cazurile mai putin grave, ele pot fi si inlocuite cu remedii naturiste, mai ieftine si fara efecte adverse.

La fel, produsele cosmetice atat de folosite pentru infrumusetare pot face mai mult rau decat bine daca nu sunt realizate din produse naturale, ci mai degraba din compusi chimici.

De unde luam produse bio

Pentru a te mentine in forma si a trai mai mult, acum ai ocazia sa alegi o nutritie sanatoasa cu ajutorul careia sa previi bolile cardiovasculare, diabetul sau cancerul. E drept ca piata a fost invadata de produse pe a caror eticheta putem citi cu litere de-o schioapa "BIO". Bucurestiul, spre exemplu, este impanzit locuri unde se comercializeaza "mancare organica". Cea mai buna solutie pentru a alege din marea de produse este sa te asezi comod in fata unui calculator si sa cauti pe internet produsele dorite.

Magazinul naturist Vitaplus.ro este unul dintre cele mai apreciate magazine online. Aici vei putea gasi o multime de produse 100% naturale, de la alimente bio, la vitamine, suplimente alimentare sau produse pentru slabit.

Si pentru a veni in intampinarea nevoilor tale, trebuie sa stii ca aici vei gasi multe promotii la produse naturiste pe care trebuie sa le ai in casa.

Colesterolul crescut, unul dintre efectele nedorite ale dietelor dezechilibrate specifice omului modern, poate fi tinut usor in frau. Anticolesterol este un produs natural, care scade colesterolul si trigliceridele, protejeaza inima, regleaza ritmul cardiac. Pe site-ul vitaplus.ro il gasesti acum la promotie, la pretul de 36,2 lei.

Si pentru ca traim intr-o societate in care se pune tot mai mult accent pe frumusete, vitaplus.ro iti ofera o gama variata de produse cosmetice menite sa iti ingrijeasca pielea. Poti gasi la promotie Celulit Stop, un supliment alimentar 100% natural, venotonic si anticelulitic. La cumpararea unui pachet care costa 17,6 lei, mai primesti un pachet gratuit.

De asemenea, ai la indemana produse pentru imunitate, produse apicole naturale, tratamente pentru raceala si gripa, produse pentru controlul greutatii si o gama variata de vitamine.

Livrarea produselor este gratuita pentru comenzile de minimum 150 de lei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare