Dieta si nutritie

#sanatate #alimente sanatoase #dieta si nutritie #sortimente branza

Cele mai sanatoase sortimente de branza

In comert se gasesc nenumarate tipuri de branza, pentru toate gusturile, incepand de la branza foarte simpla, cu preturi pentru buzunarul oricui, pana la branzeturi fine, care de care mai scumpe. Totusi, cand vine vorba de calitate si de efecte asupra sanatatii, exista doar cateva tipuri de branzeturi care aduc beneficii puternice.

Branza Pecorino

Acest tip de braza este originar din Roma si, conform unor studii realizate din 2003 pana in 2009, Pecorino contine o cantitate mare de acid linoleic. Acest ingredient este bogat in acizi grasi Omega 6. De asemenea, branza Pecorino contine ingrediente care previn aparitia cancerului, a diabetului si a obezitatii. Mai mult decat atat, consumata zilnic, in cantitati moderate, branza scade nivelul colesterolului rau.

Branza feta

Cremoasa si aromata, branza feta contine cu 33% mai putine calorii spre deosebire de alte tipuri de branza. Aceasta contine foarte mult calciu (aproximativ 140 de mg la o felie), iar cercetarile recente au demonstrat ca persoanele care consuma zilnic cinci felii de branza feta pot arde grasimile mai usor, datorita continutului ridicat de calciu (mineral care are rolul de a descompune celulele de grasime).

Branza ricotta

Branza ricotta are un continut ridicat de proteine, calciu, fosfor, seleniu, zinc, acizi grasi Omega 3 si Omega 6, vitamina A, roboflavina si vitamina B12.

De regula, branza ricotta este consumata cu placere de catre persoanele care vor sa mareasca masa musculara, datorita cantitatii mari de proteine pe care o contine acest aliment.

In acelasi timp, branza ricotta stimuleaza intarirea oaselor si previne aparitia anumitor tipuri de cancer, dar si a afectiunilor cardiovasculare.

Branza Camembert

Delicioasa alaturi de un pahar cu vin rosu, branza Camembert are o textura fina, cremoasa si este realizata din lapte nepasteurizat de vaca. Acest sortiment contine foarte mult calciu, insa nu trebuie consumat in exces din cauza nivelului ridicat de sare si grasimi care pot afecta in mod negativ starea de sanatate. Totusi, consumata in cantitati moderate, branza Camembert este excelenta pentru sanatatea sistemului osos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului