Dieta si nutritie

# sanatoase #fructe #ananas #dieta

Cele mai sanatoase fructe din lume, care nu ar trebui sa-ti lipseasca din dieta

Consumul de fructe în mod regulat te poate ajuta să ai o viață mai sănătoasă, datorita beneficiilor incredibile ale acestora. 

Daca vrei sa te simti bine si sa ai toata energia din lume nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta cele mai sanatoase fructe din lume.

Care sunt cele mai sanatoase fructe din lume


Grepfruit

Cunoscut drept "fructul paradisului," grapefruitul are un conținut scazut de calorii si ofera o cantitate semnificativa de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti. Asa ca atunci cand doresti sa accelerezi metabolismul, nu uita de grapefruit. De asemenea, ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Ananas

Ananasul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si capacitatea sa de a digera proteine. Acesta constituie o sursa bogata de micronutrienti si este sarac in calorii. De asemenea, este un bun diuretic si previne depunerea grasimilor in organism, fiind asadar un aliat de incredere pentru o dieta echilibrata. Asa ca il poti consuma in smoothie-urile de dimineata.

Avocado


Cele mai recente studii arata ca un avocado pe zi reduce considerabil nivelul de colesterol rau. Acesta este diferit de majoritatea fructelor, care sunt bogate in carbohidrati. Avocado este sarac in carbohidrati si contine intr-o proportie foarte mare grasimi sanatoase si are o contributie importanta in incetinirea procesului de imbatranire.

Afine

Afinele sunt extraordinar de bogate in antioxidanti si vitamina C, esentiale pentru un sistem imunitar puternic si pentru lupta cu toxinele din mediu. Ele contin si vitamine din complexul B, vitaminele A si E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu si cupru. De aceea, sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe. In sezon, este recomandat sa consumi afine de cel putin de 2-3 ori pe saptamana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare