Dieta si nutritie

#alimentatie #alimente periculoase #alimente nocive #alimente calorice

Cele mai periculoase alimente pe care le poti consuma

Carnea procesata, alimentele semipreparate, gogosile, bauturile carbogazoase sau cartofii prajiti sunt doar cateva dintre cele mai periculoase alimente pe care le poti consuma. Aceste produse contin cantitati mari de grasimi, sare, zahar si alte substante care supuse la temperaturi extreme devin cancerigene.

Iata ce trebuie sa eviti:
 

Carnea procesata


Carnea procesata este bogata in conservanti chimici si alti aditivi artificiali care maresc riscul de cancer . Aceste produse contin si cantitati mari de sare, grasimi si colesterol, care favorizeaza aparitia unor afectiuni severe.

Carnea procesata este saraca in vitamine, minerale, fibre si alti nutrienti benefici pentru organismul uman. O alimentatie bazata pe consumul de carne procesata mareste riscul de hipertensiune, o cauza majora a afectiunilor cardiace.

Este indicat sa eviti produsele din carne procesata si sa consumi mai multa carne slaba, de pui sau curcan, pe care sa o pregatsti cat mai sanatos.
 

Alimentele semipreparate congelate


Chiar daca vin in portii normale, alimentele semipreparate congelate contin cantitati mari de calorii. Aceste produse sunt bogate si in grasimi si saruri, care reprezinta un factor de risc pentru obezitate si afectiuni cardiovasculare .

Incearca sa eviti aceste preparate si sa introduci in alimentatia ta carne slaba, peste, fructe si legume.
 

Gogosile


Gogosile reprezinta o adevarata bomba calorica. Sunt bogate in grasimi, zahar si faina rafinata. O singura gogoasa poate avea si 500 de calorii. De asemenea, gogosile sunt bogate in arome artificiale si uleiuri hidrogentate.

Consumul de astfel de produse favorizeaza boli precum diabet, obezitate sau afectiuni cardiovasculare.
 

Maioneza


Maioneza contine cantitati mari de grasimi, sare si calorii, care duc la numeroase complicatii mediale. Doar 50 de grame de maioneza contine peste 400 de calorii, ceea ce favorizeaza obezitatea.

Poti reduce consumul de maioneza, prin inlocuirea acestui aliment cu mustar, sosuri din usturoi sau salsa.
 

Bauturile carbogazoase


Bauturile carbogazoase contin cantitati mari de zaharui si indulcitori artificiali extrem de nocivi pentru organismul uman. Aceste bauturi nu au nicio valoare nutritionala, insa sunt foarte bogate in calorii.

Pentru hidratarea organismului , apa este cea mai sanatoasa si trebuie consumata zilnic. Poti inlocui bauturile carbogazoase si cu ceaiuri naturale, care contin cantitati importante de antioxidante.

De asemenea, poti consuma si mai mult lapte, care este bogat in calciu, vitamina D, potasiu si magneziu.
 

Margarina


Margarina extrem de bogata in grasimi daunatoare organismului uman. De asemenea, margarina contine si cantitati mari de sare si calorii. O singura lingurita de margarina contine mai mult 100 de calorii.

Consumul constant de margarina mareste nivelul de colesterol si afecteaza vasele de sange. Incearca sa inlocuiesti margarina cu grasimi sanatoase, precum uleiul de rapita sau de masline.
 

Chipsurile de cartofi


Aceste produse sunt bogate in grasimi si carbohidrati rafinati care favorizeaza depunerile de grasimi. De asemenea, cartofii prajiti si alte produse asemanatoare contin acrilamida, o substanta cancerigena, care se formeaza atunci cand alimentele sunt gatite la temperaturi foarte ridicate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare