Dieta si nutritie

#sport #fitness #energie #alimente #dieta si nutritie

Cele mai bune alimente pentru fitness

De cate ori ai mers la sala de sport si dupa doar 10 minute te-ai simtit obosit, lipsit de energie si infometat? Inainte de orice antrenament trebuie sa iti fortifici organismul si sa consumi alimente bogate in proteine si fibre care sa iti ofere energie.

Iata mai jos ce trebuie sa consumi inainte de antrenamentele fizice:

Mere. Merele iti ofera energie pe o durata mai lunga de timp si sunt astfel ideale pentru a fi consumate inainte de antrenamentele la sala. Incearca sa le consumi cu o ora sau 30 de minute inainte de sport. Alege in special sortimentele de mere cu coaja rosie, care contin mai multi antioxidanti.

Iaurt cu fructe. Inainte de antrenament, consuma o cutie de lapte degresat amestecat cu fructele tale preferate. Mai poti adauga si scortisoara si miere si vei obtine o gustare energizanta si delicioasa.

Batoane energizante. Daca nu ai timp sa iti prepari ceva rapid inainte de antrenament, poti cumpara un baton energizant, care se gaseste de obicei in salile de sport. Aceste batoane sunt dulci, contin multe fibre si proteine, ideale pentru a sustine miscarea intensa. Ai grija insa sa nu le consumi zilnic, deoarece contin si multe calorii.

Oua si paine prajita. Ouale sunt unele dintre cele mai complete alimente. Alaturi de o felie de paine prajita, iti ofera energia necesara pentru antrenamentele intensive de la sala. In plus, sunt satioase si gustoase.

Omleta cu legume. Cu un continut caloric adecvat, multe proteine si fibre, omleta cu legume este ceea ce ai nevoie inainte de un antrenament. Iti va oferi multa energie. Prepara ompleta din cepa, morcovi sau dovlecei si consum-o alaturi de o salata de rosii si busuioc.

Fulgi de ovaz. Un bol cu fulgi de ovaz si fructe proaspete precum banane, mere sau pere este ideal ca gustare inainte de antrenament.

Ciocolata neagra. Un antioxidant excelent, ciocolata neagra este un aliment ideal pentru energizarea intregului organism si pentru recuperarea de dupa antrenamentele intensive. Incearca sa consumi ciocolata neagra saraca in grasimi trans si cu o concentratie mare de cacao, de peste 70%.

Milkshake cu fructe. Aceste bauturi pe baza de iaurt, lapte si fructe sunt ideale pentru energizarea de dinainte de un antrenament dar si pentru recuperarea de dupa. Alege ingrediente sanatoase, lapte si iaurt degresat si fructe proaspete. Evita produsele din comert, care sunt bogate in zaharuri si calorii.

Avocado. Chiar daca sunt bogate in calorii, fructele de avocado sunt bogate in grasimi benefice pentru organismul uman. Ofera multa energie, sunt satioase si ideale pentru protejarea organismului inainte de un antrenament obositor.

Nuci si migdale. Bogate in grasimie benefice pentru organismul uman, nucile si migdalele confera multa energie, sunt satioase si gustoase. Inainte de fiecare antrenament consuma 30 de grame de nuci si migdale.

Curmale uscate. Fructele uscate sunt de asemenea ideale pentru a fi consumate inainte de un antrenament. Sunt dulci si energizante, insa bogate in calorii. Trebuie astfel sa le consumi cu moderatie.

Banane. Preferate de atletii din intreaga lume, bananele sunt satioase si ofera multa energie. Pot fi consumate atat inainte, cat si dupa un antrenament la sala de sport.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare