Dieta si nutritie

#legume bio #beneficii fructe bio #fructe bio

Cele 12 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam bio. Recomandarile medicului nutritionist Mihaela Bilic

Bio sau ne-bio? Cu siguranta, cu totii ne-am pus aceasta intrebare. Si nu o data! Din grija pentru bugetul nostru (bio inseamna obligatoriu mai scump), medicul nutritionist Mihaela Bilic ne spune care sunt legumele si fructele pe care este inutil sa le cumparam bio.

“Fructele si legumele bio sunt, prin definitie, cultivate fara pesticide. Beneficiarul principal este pamantul, astfel de culturi protejand solul planetei de care trebuie sa se bucure si generatiile urmatoare. Produsele bio nu sunt superioare din punct de vedere nutritiv, cel putin nu la capitolul macronutrienti. Analiza comparativa intre un aliment cultivat bio si cultivat conventional arata aceeasi compozitie in glucide, proteine, grasimi si implicit, au acelasi numar de calorii. Diferentele apar la categoria micronutrienti (vitamine si minerale) si mai ales la continutul de fitonutrienti- pigmenti vegetali cu actiune benefica pentru sanatatea noastra si care sunt responsabili si de gustul superior al produselor bio”, explica Mihaela Bilic pe Facebook.

Insa nu toate sortimentele de legume si fructe beneficiaza major de metoda de cultivare bio, e mai important sa consumam legume si fructe in general, decat sa cumparam exclusiv varianta bio. Din grija pentru bugetul vostru (bio inseamna obligatoriu mai scump), m-am gandit sa va spun care sunt legumele si fructele pe care este inutil sa le cumparam bio. Lista apartine Grupului de cercetari pentru mediul inconjurator din Franta si a fost stabilita pe baza rezultatelor a 43.000 teste privind prezenta pesticidelor in produsele alimentare.

Cele 12 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam bio, varianta conventionala de cultura fiind foarte sigura pentru consum:
BROCOLI
VINETE
VARZA
CEAPA 
SPARANGHEL
MAZARE
PORUMB
MANGO
ANANAS
BANANE
KIWI
AVOCADO
Pe de alta parte, daca aveti posibilitatea financiara si doriti un gust superior, n-ar fi rau sa optati pentru varianta bio in cazul urmatoarelor 10 produse:
ARDEI GRAS
SALATA de orice fel
SPANAC
PIERSICI/NECTARINE
CAPSUNI
CIRESE
MERE
PERE
STRUGURI
Si nu in ultimul rand, nu uitati ca legumele sunt un aliment de baza, de mancat la orice masa, pe cand fructele sunt un desert.

Sursa foto: pixabay.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare