Este vorba despre supa la plic, pe care multi romani o cumpara. Ce este si mai grav este ca aceasta supa este data si copiilor.
Supa la plic este extrem de nociva. Pe langa faptul ca aceasta contine foarte multe E-uri, are si o cantitate de sare deosebit de mare. O singura portie contine 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decat doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pentru un adult.
Supa la plic, cel mai nociv aliment de pe piata
Spa la plic este oficial, cel mai nociv aliment de pe piata, potrivit unui studiu realizat de InfoCons pe baza etichetelor produselor.
Infocons a analizat, in total, 29 de produse. Porivit datelor studiului, supele la plic contin, in cea mai mare parte taitei sau paste.
Astfel, 89,66% dintre produsele analizate, au in compozitie un procent cuprins intre 44,9% si 93% paste sau taitei.
Mai putin de jumatate dintre produse contin legume deshidratate, mai exact 44,83% dintre acestea. Astfel, produsele care au legume, contin proportii intre 2,2% si 28,5%, in functie de produs. Mult prea putin pentru o supa.
Dintre produsele analizate, 93,10% au in compozitie E-uri (aditivi alimentari), cele mai nocive dintre acestea avand pana la 10 E-uri. Numaruld e aditivi alimentari din supele la plic, variaza astfel:
- 3,45% din produse au in compozitie 10 E-uri
- 6,90% din produse au in compozitie 9 E-uri
- 10,34% din produse au in compozitie 8 E-uri
- 3,45% din produse au in compozitie 7 E-uri
- 10,34% din produse au in compozitie 6 E-uri
- 37,93% din produse au in compozitie 5 E-uri
- 6,90% din produse au in compozitie 4 E-uri
- 10,34% din produse au in compozitie 2 E-uri
- 3,45% din produse au in compozitie 1 aditiv alimentar
- 6,90% din produse nu au in compozitie E-uri
„Incercam sa mancam mai usor si alegem de cele mai multe ori o supa la plic rapida si usor de facut. Dar ne-am gandit sa citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am facut o radiografie si, inainte de a cumpara, macar cititi studiul pentru produsele supa la plic, descarcati aplicatia gratuita InfoCons, scanati codul de bare si alegeti in cunostinta de cauza daca vreti o supa la plic cu cat mai putine E-uri, aditivi, coloranti, conservanti si sare!”, afirma Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.