Dieta si nutritie

# cafea vara #vara #cafea

Cel mai benefic obicei pe timp de vara. Motivul pentru care trebuie sa bei cafea fierbinte

Tinand cont ca a venit vara si abia asteptam sa ne racorim cu o bautura rece la o terasa, niciodata nu ne-ar trece prin cap sa cerem o cafea fierbinte. Cu toate acestea, se pare ca respectivul obicei ar fi chiar benefic in timpul sezonului calduros. O astfel de bautura te poate ajuta mai mult decat crezi!

 

In timpul sezonului calduros, cele mai preferate bauturi sunt unele reci, pline de gheata. Totusi, este recomandat sa bem o cafea fierbinte in zilele in care temperaturile sunt mult prea ridicate. Motivul? Respectiva bautura o sa ne ajute sa transpiram mai mult, iar, intr-un final, o sa ne racorim.

"Atunci cand bem o bautura calda, se pare ca termosenzorii localizati in stomac devin mult mai activi si trimit semnale puternice spre hipotalamus spunandu-i ca ne este cald. In schimb, hipotalamusului reactioneaza initiind un raspuns de transpiratie. Atunci cand transpiratia se evapora de pe piele, energia terminca pe care o pierdem atunci cand are loc evaporarea o depaseste pe cea castigata atunci cand am baut cafeaua fierbinte", a spus Anthony Bain, doctorand, potrivit girly.ro.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului