Dieta si nutritie

#ceai rece #ceai verde #prevenire cancer #antioxidanti

Ceaiul verde rece, o bautura de vara care previne cancerul

Racoritoar si revigorant, ceaiul verde este o bautura extrem de sanatoasa care reduce riscul de cancer. In Asia, zona in care ceaiul verde este extrem de popular, persoanele care consuma regulat aceasta bautura se confrunta cu rate scazute de cancer de vezica, colon, ovare, stomac, san, pancreas, plamani, prostata sau esofag.

Folosit atat ca bautura, cat si ca medicament mai bine de 3000 de ani, ceaiul verde inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si protejeaza si de boala Alzheimer. De asemenea, consumul de ceai verde combate aparitia cariilor dentare si a afectiunilor gingivale. In plus, ceaiul verde este o bautura miraculoasa care controleaza greutatea corporala si previne depunerile de grasime, in special de grasime abdominala.
 

Ceaiul verde contine antioxidanti puternici


Atat ceaiul verde, cat si ceaiul negru provin din aceeasi planta, Camellia sinensis, insa ceaiul verde este mai sanatos deoarece este mai putin procesat. Ceaiul contine antioxidanti puternici care neutralizeaza efectele devastatoare ale radicalilor liberi. In plus, ceaiul verde protejeaza celulele si previne deteriorarea ADN-ului.

De asemenea, ceaiul verde este si o sursa importanta de catechine, substante naturale puternice, care protejeaza intreg organismul.
 

Ceaiul verde previne cancerul


Substantele puternice pe care ceaiul verde le contine, in special catechine si polifenoli, previne formarea si dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste substante protejeaza celulele de deteriorarea ADN-ului, care ar putea duce la cancer.

Inhiba dezvoltarea tumorilor care vasele de sange si protejeaza de efectele negative ale razelor solare.

Numeroase studii au aratat ca ceaiul verde previne si protejeaza numeroase tipuri de cancer, printre care si cancerul de colon, sani, prostata, ovare sau plamani. Si persoanele care deja sunt diagnosticate cu aceasta boala cumplita pot ameliora simptomele prin consumul de ceai verde.
 

Cat ceai verde sa consumam?


Pentru a te bucura de toate beneficiile ceaiului verde, este indicat sa consumi ceai verde varsat, pe care sa il cumperi din magazinele specializate. Evita produsele gata ambalate din supermarketuri, care nu contin produsul original. Inainte de a achizitiona ceai verde, documenteaza-te foarte bine si vezi unde vei gasi produse de calitate, la magazinele din orasul tau.

Pe piata se gasesc numeroase produse care sustin ca sunt realizate din ceai verde, insa realitatea este de multe ori diferita.

Cantitatea zilnica recomandata de ceai verde este de 3 cani pe zi. In acest fel organismul va raspunde mai bine la substantele active pe care le primeste.

De asemenea, pe piata exista si alte produse sub forma de suplimente alimentare care sustin ca au un procent ridicat de ceai verde. Aceste suplimente contin insa si alte substante chimice si aditivi care afecteaza organismul in mod negativ.
 

Ceaiul verde, bautura racoritoare de vara


In zilele caniculare de vara, te poti racori cu un pahar de ceai verde rece. Fierbe intai ceaiul in mod obisnuit, dupa care il lasi sa se raceasca. Pentru un efect sporit de racorire, poti aduaga si ceai de menta. Dupa ce s-a racit, adauga in ceai felii si suc de lamaie. Poti adauga si cateva cuburi de gheata.

In acest fel vei obtine o bautura racoritoare de vara, extrem de benefica pentru organism.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare