INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dieta si nutritie

#dieta de slabit #calorii #greutate #alimente #slabit

Ce variante ai cand vrei sa slabesti

Sa ai o greutate normala a devenit in ziua de azi pentru foarte multe persoane o lupta continua cu propriul organism. Daca ar fi fost usor de adoptat noi obiceiuri pe plan alimentar si pe cel al activitatii fizice, toata lumea ar face acest lucru fara sa existe atatea controverse.

Exista un numar enorm de diete de slabit care pretind ca te pot ajuta sa pierzi in greutate, tocmai de aceea alegerea unui astfel de regim alimentar devine o adevarata provocare. Afla insa principiile pe care se bazeaza aceste diete de slabit pentru a afla daca sunt eficiente sau nu pentru tine.

 

1 Diete de slabit care pun accent pe elementele nutritive sau pe anumite alimente in particular

 

Diete de slabit sarace in carbohidrati si bogate in proteine

 

Aceste regimuri (dieta Atkins, dieta Montignac, dieta Low Carb) sunt de obicei bazate pe alimente bogate in proteine animale, cum este carnea sau branza. Acestea sunt sarace in hidrati de carbon cum sunt cerealele, fructele sau legumele cu amidon (cartofii).

Argumente pro:

  • Aportul in calorii este redus. In timp ce consumi alimente cu un continut caloric redus, pierzi din kilogramele in plus;
  • Datorita alimentelor bogate in proteine si grasimi, cum este carnea si branza, te vei simti mai satul/a, deci automat vei manca mai putin.


Argumente contra:

  • Foarte multe persoane nu reusesc sa urmeze pe o perioada lunga de timp diete de slabit sarace in hidrati de carbon. Numeroase alimente nu sunt permise intr-o astfel de dieta de slabit ceea ce ii face pe multi sa renunte mai usor;
  • Pe termen lung, acest tip de regim (bogat in regim si sarac in fibre) poate creste riscul aparitiei unor boli de inima, hipertensiune sau guta;
  • Prin reducerea hidratilor de carbon, ii vei furniza organismului mai putine fibre, acid folic, vitamina C, vitamina K, magneziu si elemente fitochimice. Toate acestea joaca un rol important in mentinerea sanatatii oaselor si in protejarea impotriva unor boli de inima sau chiar impotriva cancerului.


Diete de slabit bazate pe un singur aliment

 

Aceste regimuri incurajeaza consumul repetat al anumitor alimente, ca de exemplu: supa de varza, grapefruitul, ceaiul verde etc. Aceste diete de slabit preconizeaza chiar ca alimentul principal are proprietatea de a arde materiile grase. Persoanele care urmeaza regimuri de slabit care se bazeaza pe consumul aceluiasi aliment depun mai putin efort si acorda o mai mica importanta in ceea ce priveste prepararea alimentelor .

Argumente pro:

  • Mancand doar un singur tip de aliment, cum este supa de varza, vei reduce in mod natural aportul in calorii.

 

Argumente contra:

  • Foarte dificil de urmat pe o perioada lunga de timp. Multe persoane renunta pe parcurs la aceasta dieta din cauza absentei varietatii regimului alimentar;
  • Este o dieta foarte restrictiva. Majoritatea alimentelor si chiar grupe intregi de alimente nu sunt permise. Astfel organismul nu primeste vitaminele si mineralele dezvoltarii corespunzatoare;
  • Nu contribuie la crearea unor obiceiuri alimentare sanatoase.

 

2 Diete de slabit care propun mese gatite sau un „sistem” de selectie a alimentelor

 

Anumite diete de slabit fac apel la un „sistem” in ceea ce priveste alegerea alimentelor. Prin acest sistem vei acorda puncte fiecarui aliment. Vei avea astfel o limita de puncte pe care nu trebuie sa o depasesti zilnic, practic trebuie sa calculezi tot ce trebuie sa mananci.

Cand ai ajuns la aceasta limita, nu mai ai voie sa mananci pana a doua zi. Acest punctaj va fi stabilit de catre medicul nutritionist sau de un consilier specilist in nutritie.

Alte diete de slabit propun mese deja preparate atat pentru micul dejun, cat si pentru pranz si cina. Aceste mese dietetice sunt pregatite de o firma specializata si pot fi livrate la domiciliu sau la job.

Argumente pro:

  • Se bazeaza pe alegerea alimentelor sanatoase. Vei manca echilibrat, sarac in materii grase si bogat in fibre, ceea ce inseamna ca vei consuma mai putine calorii;
  • Vei avea sustinere specializata din partea unui nutritionist, te poti intalni cu persoane care urmeaza aceeasi dieta de slabire si vei fi incurajat sa perseverezi;
  • S-a observat ca multe persoane urmeaza pana la capat o dieta atunci cand au un program bine stabilit.

 

Argumente contra:

  • Nu vei invata sa faci singur alegerile alimentare sanatoase, pentru ca primesti totul gata facut;
  • Nu vei putea dobandi aptitudini in prepararea alimentelor, nici cunostinte de nutritie;
  • Cheltuielile pentru a urma o astfel de dieta sunt destul de mari. Totusi, s-a observat ca persoanele au fost motivate pentru a slabi tocmai datorita faptului ca au cheltuit o suma importanta de bani.

 

3 Diete de slabit axate pe produse non-alimentare

 

Aceste diete de slabit elimina alimentele si pun accent pe produse precum suplimentele alimentare, batoanele de proteine, pastilele de slabit sau alti substituenti alimentari.

Argumente pro

  • Mananci mai putin si in consecinta acumulezi un numar mai mic de calorii.

 

Argumente contra

  • Persoanele care recurg la o astfel de dieta traiesc cu frustrarea ca nu consuma alimente veritabile; de cele mai multe ori sfarsesc prin a relua vechile obiceiuri alimentare.

 

4 Diete de slabit care fac mari promisiuni

 

Daca o combinatie magica de alimente speciale, pastile sau suplimente alimentare, care ar ajuta oamenii sa piarda in greutate ar exista intr-adevar, cu siguranta oamenii din lumea intreaga ar fi adoptat-o. Asadar nu te increde in dietele minune si nu investi in produse ale caror calitati nu au fost dovedite prin studii stiintifice.

De retinut: pentru a pierde kilogramele in plus, este important inainte de toate sa consumi cat mai putine calorii si sa adopti in general un stil de viata activ.

 

Chiar daca mananci putin, evita sa fii o persoana sedentara. Nu iti fie teama sa faci schimbari in viata ta si incearca sa adopti noi obiceiuri atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si latura sportiva. Adopta o gandire pozitiva, mentine-ti o parere buna despre tine din toate punctele de vedere si invata sa iubesti mancarea sanatoasa.

Sursa foto : hypnose-cannes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului