Dieta si nutritie

#dieta #dieta de slabire #kilograme in plus #dieta volumetrica

Ce trebuie sa stii despre dieta volumetrica

Dieta volumetrica este o acasa .ro/dieta" title="dieta">dieta echilibrata, care nu interzice consumul niciunui tip de aliment . Este recomandat insa consumul de alimente sarace in calorii, care ofera energie de lunga durata.

Pentru ca dieta sa fie eficienta, este important sa faci si mai multa miscare, sa iti controlezi greutatea saptamanal si sa consumi multe lichide.
 

Ce este dieta volumetrica


Dieta volumetrica se bazeaza pe un lucru cert: oamenilor le place sa manance. Spre deosebire de dietele care sunt bazate pe privarea de grupe importante de alimente, dieta volumetrica nu incearca sa lupte cu preferintele naturale ale oamenilor. Limitarea severa a alimentatiei nu functioneaza pe termen lung si va duce la nefericire si foame.

Aceasta dieta incearca sa ajute oamenii sa gaseasa alimente pe care sa le consume cu placere tot timpul si cu care sa reuseasca sa slabeasca. Dieta pune accent pe alimentele care ofera satietate. Cei care au inventat aceasta dieta sunt de parere ca alimentele pe care le consumam ofera senzatia de satietate si nu numarul de calorii sau de grame al alimentelor care contin grasimi, proteine sau carbohidrati.

Astfel, este indicat sa consumam alimente care nu contin foarte multe calorii, dar care ne ofera satietate. Dieta volumetrica permite astfel consumul de mai multe alimente care sa ajute la eliminarea kilogramelor in plus.
 

Ce poti sa mananci


Dieta volumetrica nu interzice niciun tip de aliment, insa recomanda celor care vor sa adopte aceasta dieta sa analizeze alimentele din punct de vedere al energiei pe care il ofera. Acest aspect este foarte important pentru aceasta dieta.

Densitatea de energie este numarul de calorii al unui aliment. Unele alimente, in special cele care contin grasimi, sunt foarte dense in energie. Daca consumi astfel de alimente, vei depune repede un numar mare de calorii. Este astfel indicat sa consumi alimente sarace in calorii, care iti ofera energie pentru mai mult timp.
 

Alimente cu densitate scazuta de energie:

  • legume fara amidon;
  • lapte degresat;
  • supe.


Alimente cu densitate crescuta de energie:

  • biscuiti;
  • chips-uri;
  • prajituri;
  • ciocolata;
  • bomboane;
  • nuci;
  • unt;
  • uleiuri.


De asemenea, dieta volumetrica recomanda consumul de alimente bogate in apa si lichide. Alimente precum fructe si legume sunt satioasa, contin cantitati mari de apa, fara a avea calorii foarte multe.

Dieta volumetrica se bazeaza si pe consumul de alimente bogate in fibre si proteine. In aceasta dieta se pot consuma si dulciuri, insa in cantitati foarte mici si foarte rar.
 

Cum actioneaza dieta volumetrica


Dieta volumetrica te ajuta sa elimini kilogramele in plus intr-o perioada indelungata de timp. Conforma acestei diete, ideal este sa slabim intre 0,5 - 1 kilogram pe saptamana. Pentru a reduce kilogramele este foarte important sa consumi alimente sarace in calorii, sa iti monitorizezi greutatea odata pe saptamana si sa faci mai multa miscare.

Daca nu ai timp sa ajungi la sala de sport, poti merge mai mult pe jos. Renunta la cateva statii de autobuz sau la lift.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare