Dieta si nutritie

#greutate #dieta de slabire #kilograme in plus #dieta sonoma #energie organism

Ce trebuie sa stii despre dieta sonoma

Dieta sonoma este una dintre cele mai delicioase diete de slabit, care permite consumul unor alimente nutritive si gustoase. Evitarea zaharurilor, grasimilor saturate si a produselor de panificatie rafinate este principala regula a acestei diete. Portiile mici si micile recompense cu vin si dulciuri ofera orgasnimului energie.

 

Ce este dieta sonoma


Secretul acestei diete sta in adoptarea unui stil de viata sanatos si in consumul moderat de alimente. Pentru a slabi nu trebuie sa renunti la alimentele preferate ci sa te bucuri de alimentele potrivite, in cantitati moderate.

Chiar si cea mai restrictiva etapa a dietei, cea de inceput, permite consumul de cereale, oua, lactate si nuci . Dupa aceasta perioada mai dura, in meniu vei gasi si vin si dulciuri.

Alimentele pe care trebuie sa le eviti pe tot parcursul dietei sunt grasimile saturate, painea si produsele de panificatie rafinate si zaharurile. Dieta sonoma este potrivita pentru persoanele care iubesc fructele si legumele si care se bucura de beneficiile unui phar de vin.
 

Ce poti manca in dieta sonoma


Dieta sonoma permite consumul de alimente savuroase, gatite acasa, cu ingrediente naturale. Asemanatoare cu stilul de viata mediteranean, aceasta dieta permite consumul de fructe, legume, cereale integrale, peste si nuci.
 

Super-alimentele dietei sonoma

  • migdale
  • fasole
  • mazare
  • linte
  • ardei
  • afine
  • broccoli
  • citrice
  • struguri
  • ulei de masline
  • spanac
  • capsuni
  • rosii
  • cereale integrale.


Migdalele sunt cele mai nutritive nuci. Sunt bogate in vitamina E, magneziu, fibre, calciu, potasiu, fosfor, fier, grasimi monosaturate, proteine. Ardeii sunt o sursa importanta de vitamine A, B6 si C, fibre, mangan, acid folic, potasiu.

Rosiile contin licopen, un antioxidant puternic, vitaminele C si A. Broccoli lupta impotriva cancerului, este bogat in calciu, fier, magneziu si vitaminele A si C. Strugurii protejeaza de afectiunile cardiovasculare, colesterol si tumori canceroase.

Spanacul contine luteina, zinc, proteina, fier si vitamine. Afinele sunt extrem de bogate in antioxidanti, iar capsunile sunt o sursa importanta de vitamina C si flavonoide. Uleiul de masline contine grasimi benefice organismului.
 

Cum functioneaza dieta sonoma


Dieta sonoma este structurata in trei etape:

Etapa 1 dureaza 10 zile si restrictioneaza consumul de zaharuri, paine si produse de panificatie rafinate si grasimi saturate. Scopul acestei etape este de a obisnui organismul cu alimente sanatoase. Slabirea este de obicei rapida, iar nivelul de energie al organismul creste.

In aceasta etapa este indicat consumul de carne slaba, oua, sparanghel, vinete, branza slaba de vaci , ulei de masline, migdale, nuci si condimente. In aceasta etapa nu se consuma fructe, deoarece contin cantitati mari de zahar.

Etapa 2 este principala etapa a planului de slabit. Durata variaza in functie de kilogramele pe care vrei sa le dai jos. Cand ajungi la greutatea dorita, vei continua cu ultima etapa a dietei. In aceasta etapa sunt introduse in alimentatie mai multe alimente, iar procesul de slabire este mai lent.

Acum poti introduce in alimentatie fructe si lactate. In aceasta etapa poti consuma ocazional si un pahar de vin rosu si chiar dulciuri.

Etapa 3 este faza finala a dietei si reprezina programul de mentinere a greutatii. In aceasta perioada trebuie sa mentii aceeasi alimentatie sanatoasa din timpul dietei. Poti adauga treptat si alte mancaruri si alimente, insa este indicat sa stai departe de zahar si grasimi, care vor fi consumate foarte rar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare