Dieta si nutritie

#carbohidrati #dieta #alimente #slabire

Ce trebuie sa mananci seara ca sa slabesti noaptea

Cand te gandesti la slabit ai in minte numai diete care mai de care mai drastice si ore in sir de transpirat la sala. Dar daca ti-am spune ca poti slabi la fel de bine si in somn? Exact. In functie de ceea ce mananci seara, sunt accelerate arderile din organism.

 

Stim cu totii ca mancatul la ore tarzii in noapte duce la cresterea in greutate. Lucru valabil mai ales atunci cand gustarile contin carbohidrati, zahar rafinat si amidon, adica atunci cand mananci paine, orez, chipsuri din cartofi sau dulciuri. Daca ar fi consumate in timpul zilei, atunci cand activitatea fizica este intensa, energia produsa de acestea ar fi usor consumata, insa pe timp de noapte nu este necesara, motiv pentru care caloriile se transforma in depozite de grasime.

Expertii in nutritie sustin ca e bine totusi sa nu mergi la culacare flamand, asadar, daca seara simti ca matele incep sa ti-o ia putin razna, mai degraba ia o gustare cu continut scazut de carbohidrati si bogata in proteine. Daca ti-e foarte foame, mananca o portie mica de branza. Iaurtul grecesc, spre exemplu, e bogat in proteine si are continut scazut de zahar. Proteinele sustin formarea muschilor in timpul noptii.

In cazul in care ai intoleranta la lactoza, un pumn de nuci sau de migdale reprezinta doza optima pentru a-ti astampara foamea.

Cand e vremea cireselor, bucura-te de ele cat poti de mult. Poti consuma linistita o cana cu cirese seara. Dincolo de faptul ca satisfac necesarul de dulce, ajuta si la un somn bun. De asemenea, poti manca o banana. Aceasta contine triptofan, un aminoacid care stimuleaza somnul. In plus, fibrele continute de banane mentin mai mult timp satietatea. Tot triptofan contine si carnea de curcan. Cateva bucatele de carne de curcan cu o felie de paine integrala reprezinta gustarea perfecta inainte de culcare.

Apoi dormi bine. Opt ore, de preferat. Cercetatorii au descoperit ca un somn de doar cinci ore pe noapte sau mai putin sporeste sansele de a te ingrasa. In plus, privarea de somn stimuleaza hormonii care regleaza apetitul, ceea ce inseamna ca in ziua urmatoare vei simti nevoia sa mananci mai mult si, de regula, va fi vorba despre alimente nesanatoase, cu un volum mare de calorii. Tocmai de aceea este indicat sa te culci seara cu stomacul nici foarte plin, dar nici gol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului