Dieta si nutritie

# consum alcool #nutritionisti #alcool

Ce spun nutritionistii despre alcool. Cum ar trebui consumat

 

Numeroase persoane abia asteapta sa se relaxeze la un pahar de alcool dupa o zi grea. Cu toate acestea, trebuie sa avem mare grija, sa nu il confundam cu mancarea si sa nu facem exces. Mihaela Bilic a dezvaluit ca putem sa gustam un pahar de vin, acest lichid fiind cel mai sigur pentru silueta,

„Alcoolul, bata-l vina!

Dorinta consumatorilor de a avea produse cu un continut caloric cat mai mic a determinat pana si producatorii de alcool sa creeze variante light. In cazul lichiorului de whisky, “light” inseamna cu 40% mai putin zahar. Asta e capcana cand vine vorba de cockteil-uri si bauturi alcoolice dulci, pe langa cele 7 cal/gram din alcool, mai avem si zaharul din siropuri sau suc de fructe.

Alcoolul nu este un aliment. Producatorii nu sunt obligati sa treaca continutul de calorii pe ambalaj. Deci putin consumatori realizeaza cate calorii are o bere, un pahar de vin sau un cocktail. Abia acum, cu aceasta varianta light, am aflat ca 50ml lichior au 100cal si 6,5g alcool. Deci in varianta clasica avem 200 cal/pahar mic si 400 cal/100ml.

Alcoolul este mai eficient decat mancarea cand vine vorba de relaxare. Deci putem sa profitam de efectul lui anxiolitic, cu conditia sa ne limitam la 1-2 pahare si sa nu il asociem cu mancare. Cel mai sigur pentru silueta este paharul de vin cu 80 cal/125ml. Cat despre crema de whisky, mai bine o punem in cafea… ca sa ne bucuram de gustul bun fara sa ne afecteze silueta.

P. S. Varianta light este aproape dublu ca pret fata de cea clasica, inca un motiv sa bem putin.”, a spus ea, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare