Dieta si nutritie

#diaree #alimentatie

Ce sa mananci atunci cand ai diaree

Diareea este provocata de cele mai multe ori de o alimentatie neprielnica, de bacteriile prezente intr-un aliment sau chiar de intoleranta la un anumit produs. Atunci cand suferi de diaree, este recomandat ca pe langa tratamentul medicamentos, sa ai grija si la alimentatie deoarece mancarea nepotrivita te poate readuce exact in locul din care ai plecat.


Din fericire, poti manca fara grija anumite alimente care au rolul de a-ti regla digestia. Iata care sunt acestea:


Orez


Orezul este „tratamentul impotriva diareei” pe care il stim cu totii inca din copilarie. Atunci cand aveai probleme cu stomacul, mama venea si te indemna sa inghiti o lingurita de orez crud pentru a tine la distanta diareea. Aceasta metoda este una foarte buna, insa poti consuma orezul si in varianta pilafului cu legume.


Paine prajita


Painea prajita, crocanta, este foarte recomandata persoanelor care sufera de diaree, cat si celor cu alte tulburari intestinale. Aceasta coaguleaza foarte bine substantele prezente in intestine si reduce prezenta diareei. Este recomandat sa mananci painea prajita simpla, fara adaos de dulceata, unt sau miere. Painea prajita poate fi asociata cu cartofi fierti sau cu masline.


Banane


Ca si painea prajita, bananele au un rol important in tratarea diareei si in reducerea durerilor abdominale. Acestea pot fi consumate ca atare, sau sau impreuna cu biscuiti simpli.


Branza


Si branza proaspata, consistenta, contribuie la ameliorarea durerilor de stomac si la stoparea diareei (fereste-te de cea moale sau cu smantana). Branza telemea de vaca este cea mai indicata atunci cand suferi de diaree. O poti manca simpla sau pasata, cu biscuiti. Fereste-te insa de lapte sau de produsele lactate fermentate, cum sunt iaurturile.


Paste fainoase


Daca ai probleme cu diareea, poti servi paste fainoase bine fierte, in combinatie cu piept de pui fiert. Pastele fainoase din cereale integrale au si ele rolul de a indeparta scaunele moi.


Apa plata si ceaiuri


Pentru ca diareea deshidrateaza foarte puternic organismul, este recomandat sa bei multe lichide. Cele mai indicate sunt ceaiurile neindulcite de menta, coada soricelului , frunze de nuc, frunze de afin. Nu uita ca si apa este de mare ajutor in hidratarea organismului, insa este recomandata cea plata.


Sarea


Desi poate parea ciudat, sarea ajuta la hidratarea organismului din simplul motiv ca aceasta retine apa in organism. Asadar, incearca sa mananci un pic mai sarat decat de obicei. Totusi, dupa ce vei rezolva problema,  este indicat sa reduci consumul de sare.

 



Evita consumul de:

 

  • Cafea;
  • Ceai negru;
  • Alcool,
  • Lactate fermentate,
  • Condimente - deoarece irita mucoasa stomacala;
  • Mazare, fasole, varza, conopida, ceapa si alte alimente care amplifica durerile abdominale.


Sursa foto : steadyhealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare