Dieta si nutritie

#alimente integrale #cum slabesc dupa sarbatori # detoxifiere organism #slabit

Ce sa faci dupa un abuz alimentar ca sa te simti din nou excelent

Oricat de mult il eviti an de an de sarbatori, cazi in plasa abuzului alimentar si iti regreti amarnic slabiciunea de moment. Dupa o perioada de ospat regesc, cea mai mare dorinta a ta este sa iti simti din nou corpul usor si blugii la fel de incapatori ca in Ajunul Craciunului. Solutia nu este clasica si periculoasa infometare, ci cateva schimbari sanatoase, care iti redau starea de bine cat ai clipi.

 

Elimina factorii negativi din dieta

Primul pas al strategiei tale de a-ti reveni rapid dupa un abuz alimentar este sa elimini din alimentatie tocmai acele elemente care nu ti-au facut bine: alimentele procesate, carbohidratii rafinati si sursele de grasimi saturate. Aici intra carnea grasa sau prajita, prajiturile, bauturile carbogazoase, preparatele cu maioneza si toate deliciile greu de digerat.

Evita si sursele de gluten, lactoza, cafeina si alcoolul, macar cateva zile. Mananca portii mici si hidrateaza-te cu apa plata si sucuri naturale din fructe. Vei scapa imediat de balonare, procesele digestive se vor regla, vei elimina apa retinuta in tesuturi, iar tenul tau va deveni mai stralucitor. Vei adora si nivelul crescut de energie pe care ti-l aduc aceste schimbari benefice in dieta.

Pune-ti corpul in miscare

La fel de importat este sa iti pui corpul in miscare. Exercitiul fizic nu te ajuta doar sa arzi caloriile in exces, ci te energizeaza, te binedispune, iti imbunatateste capacitatea de gandire si iti intareste sistemul imunitar. Dupa o perioada in care ai mancat necontrolat si ai lenevit, cel mai repede iti poti reveni prin sport. Pleaca la o plimbare in aer curat, distreaza-te cu familia la patinoar sau innoieste-ti abonamentul la sala de fitness - orice forma de miscare iti va face bine.

Mananca bine!

Sa mananci bine nu inseamna sa consumi cata hrana doresti sau sa te infrupti din preparate apetisante si hipercalorice. Adevarata definitie a acestei sintagme este sa iti umpli farfuria cu produse integrale (cat mai putin procesate), organice si naturale.

Frigiderul tau trebuie sa gazduiasca preponderent fructe si legume, leguminoase, cereale integrale, nuci si seminte. Vei constata ca, desi gustul nu este la fel de impresionant, valoarea lor nutritionala crescuta este mai eficace in inducerea starii de satietate persistente.

Bea mult, dar ce trebuie!

Bea multa apa, este cea mai buna cura de detoxificare. Hidratarea organismului previne constipatia si alte tulburari digestive, faciliteaza eliminarea toxinelor din corp si iti mentine pielea sanatoasa!

Sursa foto:sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului