Dieta si nutritie

#raceala #gripa #nutritie #imunizare #alimentatie #dieta

Ce mancam pentru a lupta impotriva racelii

Odata cu venirea primaverii, in viata noastra s-au intors si inamicii din sezonul rece: gripa si raceala. Protejeaza-te si tu impotriva nasului infundat, a febrei si frisoanelor cu ajutorul alimentatiei. Fructele si alimentele consumate in aceasta perioada, cand virusurile de raceala isi fac de cap peste tot, reprezinta modul natural de aparare impotriva acestui flagel. Iata ce mancam pentru a lupta eficient impotriva racelii!


Supa de pui

Folosita inca din antichitate ca remediu impotriva racelii, supa de pui are si proprietati anti-inflamatorii. Studiile au aratat ca supele de pui contin un numar de substante cu efecte vindecatoare, iar ele sunt extrem de benefice pentru a combate racelile. Cel mai probabil, legumele in combinatie cu carnea de pui actioneaza ca un tot unitar si reusesc astfel sa lupte impotriva gripei.


Portocalele

Ca si lamaile, portocalele contin vitamina C, chiar daca intr-o cantitate mai mica, insa si acestea reprezinta un bun aliment care poate lupta impotriva racelii. Daca vrei sa nu ai probleme cu febra si secretiile nazale, consuma cate o portocala zilnic.


Morcovii

Bogat in betacaroten si Vitamina A, morcovul iti mareste imunitatea si iti da putere sa lupti impotriva gripei si racelii.


Usturoiul si ceapa

"Usturoiul alunga boala/ceapa vindeca raceala". Aceste doua legume sunt bogate in substante antiseptice care te ajuta sa ai imunitatea marita si sa te refaci mai repede decat crezi. Nu trebuie neaparat consumate in starea lor naturala, desi asa ar fi cel mai eficiente, ci pot fi incluse in lista ta de alimente pentru mancaruri.


Fructele de mare

Ca si tonul, codul, scoicile sau homarul, fructele de mare sunt un remediu excelent pentru preventia bolilor de sezon. Bogate in seleniu, aceste alimente cresc numarul de celule albe din organism si ajuta la combaterea gripei.


Iaurtul

Iaurtul contine un probiotic numit Lactobacillus reuteri, care stimuleaza anticorpii si creste astfel imunitatea organismului. Nu toate iaurturile contin aceasta bacterie sanatoasa pentru corpul uman, asa ca verifica eticheta atunci cand il cumperi.

Sursa foto: asianetindia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare