Dieta si nutritie

#ulei de masline #alimente sanatoase #legume congelate #seminte crude #conserva de naut

Ce mananca nutritionistii: 5 alimente esentiale in bucatarie

Cand vine vorba despre alimentatia sanatoasa, nutritionistii stiu cel mai bine ce sfaturi sa-ti ofere, insa oare ei chiar mananca echilibrat, asa cum iti recomanda tie? In cele mai multe cazuri, raspunsul este afirmativ. Sunt cateva alimente pe care medicii le considera esentiale in bucatarie si la care nu ar renunta vreodata, tocmai datorita faptului ca sunt sanatoase, pot contribui la prevenirea anumitor boli si au o valoare nutritionala mare.

1 Seminte crude

Semintele pot constitui gustari geniale, deoarece sunt pline de proteine, substante nutritive esentiale pentru oase si muschi, precum si pentru sustinerea metabolismului si dobandirea energiei necesare desfasurarii activitatilor de zi cu zi. Semintele crude si nesarate contin acizi grasi esentiali care reduc nivelul de colesterol si previn bolile cardiovasculare, vitaminele A, B, C si E, la care se adauga minerale precum calciul, magneziul si fierul.

Din bucataria nutritionistilor nu lipsesc vreodata:
 

  • semintele de dovleac
  • semintele de in
  • semintele de floarea-soarelui

2 Conserva de naut

Conserva de naut poate fi salvatoare in momentele in care vrei sa gatesti ceva sanatos. Din naut poti prepara un humus delicios ori poti da un plus de savoare salatelor si altor preparate culinare. Nautul contine substante antioxidante, enzime care imbunatatesc tranzitul intestinal, carbohidrati care se absorb lent in sange, vitamine si minerale. Cu atat de multe calitati, nu este de mirare ca nautul nu lipseste vreodata din bucatariile nutritionistilor.

3 Legume congelate

Contrar a ceea ce se crede, legumele isi pastreaza calitatile nutritionale atunci cand sunt congelate la scut timp dupa recoltare. Asadar, daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa, asigura-te ca ai intotdeauna la indemana o punga cu legume congelate.

4 Paste din faina integrala si orez brun

Pastele din faina integrala si orezul brun isi pastreaza mult mai bine proprietatile nutritionale decat pastele obisnuite si orezul alb. Din acest motiv, nutritionistii au intotdeauna in bucatarie atat paste integrale, cat si orez brun.

5 Ulei de masline

Uleiul de masline are calitati exceptionale si este de departe cel mai recomandat tip de ulei pentru gatit. El contine acizi grasi esentiali omega 3, suprima pofta de mancare si scade nivelul de colesterol rau. Nutritionistii il consuma intotdeauna in salate si il recomanda tuturor persoanelor care vor sa aiba o alimentatie sanatoasa.

Sursa foto: oliveoilexcellence.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului