Trebuie cu adevarat ca femeile sa manance altceva decat barbatii? Pana la urma suntem cu totii oameni. Totusi, e demonstrat stiintific ca femeile au nevoie de anumite alimente. Femeile sunt speciale, si au cerinte nutritionale unice, care sa le mentina energice si concentrate, in special pe masura ce inainteaza in varsta. Si asta insemnand dupa 30 de ani. Cu toate ca in ultimii ani femeia a castigat o parte din batalia dusa cu barbatii, dieta ei trebuie totusi sa se mentina “feminina”. Iata ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta niciunei femei, alimente care pastreaza energia “eternului feminin”. Proteinele de
soia se gasesc in produse precum lapte de soia, tofu. Acestea sunt bune pentru inima, ajuta la reducerea nivelului colesterolului. Alimente bogate in
acid folic precum portocale, cereale, fasole. Acidul folic este important in timpul sarcinii, la dezvoltarea fetusului, dar si la diferite afectiuni cardiace .
Apa. Chiar daca nu este un aliment, apa este foarte importanta pentru toate procesele metabolice ale corpului. Ajuta la digestie, scaderea in greutate, la imbunatatirea aspectului pielii.
Salate.Acestea asigura dietei importante substante nutritive si fibre. Fructe bogate in
vitamina C: citrice, capsuni, ardei, broccoli, spanac, rosii, cartofi, kiwi, guava , patrunjel. Pe langa faptul ca sunt puternici antioxidanti, ajuta si la prevenirea bolilor cardiace. Alimente bogate in
fier. Femeile au nevoie de fier, mai ales in perioadele de mentruatie. Fierul poate fi gasit in mazare, carne, tofu, caise. Alimente bogate in
calciu. Calciul ajuta la intarirea oaselor si la prevenirea osteoporozei.
Afine . Aceste fructe micute si-au castigat un rol bine definit in lupta impotriva infectiilor urinare. 300 de grame din miraculosul suc va rezolva problema. In plus, ultimele cercetari au dus la faptul ca afinele lupta impotriva racelilor, durerilor de stomac, afectiunilor gingivale si anumitor tipuri de cancer. Afinele sunt deasemenea o sursa de polifenoli, substante chimice care aduc anumite beneficii sistemului cardiovascular si sistemului imunitar.
Nucile. Nucile sunt bogate in omega-3s, care ajuta la reducerea inflamatiilor si la reducerea colesterolului. Deasemenea, nucile pot ajuta in depasirea depresiilor si reduce riscul aparitiei bolilor Parkinson si Alzheimer.
Fasolea. Aceasta legume ajuta la prevenirea bolilor cardiace si a cancerului la colon. Bogate in fitochimicale, bune pentru inima, fasolea mai contine si magneziu, potasiu, acid folic si fibre.
Peste. Studiile arata ca consumul de hrana oceanica de cel putin doua ori pe saptamana reduce riscul bolilor cardiace. Deasemenea, studiile arat ca femeile gravide si cele care lapteaza pot consuma cat peste doresc.
Tomate. Femeile care consuma cantitati importante de tomate sunt mai putin predispuse la riscul aparitiei cancerului la san. Antioxidantii in aceasta legume reduc deasemenea presiunea sangelui, colesterolul si chiar alte forme de cancer.
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.