Dieta si nutritie

#nutritie #masa copioasa #mihaela bilic

Ce facem dupa o masa copioasa. Mihaela Bilic a spus totul

In fiecare weekend sau de sarbatori avem pofta de diferite mancaruri, astfel ca mesele noastre sunt bogate. Totusi, in momentul in care exageram cu mancarele, problemele pot sa apara in cel mai scurt timp. Mihaela Bilic le-a spus romanilor ce trebuie sa faca in acest caz.

 

Mihaela Bilic, despre ce putem sa facem daca am exagerat cu mancarea

La final de saptamana, meniul nostru este mult mai generos. In acest fel, putem sa ne abatem de la dieta sanatoasa pe care o avem, insa acest lucru nu este o tragedie daca tinem cont de anumite strategii, conform nutritionistului.

“Ce facem dupa o masa copioasa?

Vine weekendul si odata cu el apar tentatiile alimentare: mancaruri satioase, produse de fast-food sau dulciuri. Cu siguranta meniul de la sfarsit de saptamana este mai generos, indiferent ca suntem acasa sau in deplasare. Ce facem daca am exagerat cu mancarea? Ce masuri luam ca sa nu ne trezim cu o indigestie sau cu 2 kg in plus pe cantar?

Abaterile de la dieta echilibrata si sanatoasa pe care o aveti in mod obisnuit nu sunt o tragedie. Daca tineti cont de urmatoarele strategii:

Varianta nr. 1: platiti-va datoria cat mai rapid!

Organismul isi stabileste echilibrul metabolic pe o perioada de 4-5 zile, nu ne ingrasam dintr-o masa si nu slabim daca sarim peste o masa. Nu conteaza daca intr-o zi ati mancat mai mult, important este ce aport caloric mediu ati realizat intr-o saptamana.

Daca azi ati cheltuit un “buget” de calorii dublu, maine va trebui sa faceti foamea… ca sa va platiti datoria🤑 Masa de sarbatoare cu 3 feluri de mancare si desert? A doua zi doar apa si cafea ca sa ajutati digestia, iar la pranz o ciorba sau un iaurt. In felul acesta festinul de seara se repartizeaza pe 3 mese si ramaneti in bugetul caloric autorizat.

Varianta nr. 2: strangeti “bani albi” pentru zile negre!

In nutritie se numeste apetit previzional si inseamna sa mananci mai putin in zilele premergatoare unui ospat. Stiti ca urmeaza o petrecere sau un rasfat culinar? Atunci economisiti calorii in vederea acestui eveniment. Cu o zi-doua inainte mancati doar supe, salate si produse lactate, aportul redus de calorii din timpul saptamanii va permite sa o faceti lata in weekend.

Varianta nr. 3: treceti excesul alimentar la capitolul “exceptie” si reveniti la dieta voastra obisnuita!

Alimentatia nu trebuie sa fie perfecta in fiecare zi a vietii noastre, este important sa facem lucrurile corect in 80% din timp. Restul de 20% va fi trecut cu vederea!

Silueta este rezultatul faptelor noastre de zi cu zi, conteaza ce mancam in mod obisnuit, nu ce facem in mod exceptional. Dulciurile, fastfood-ul, prajelile, alimentele semipreparate si ultraprocesate se mananca rar. Daca faceti din ele un obicei, sigur apar si problemele!”, a zis ea, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare