Dieta si nutritie

#creier #efecte #alimente #alimentatie #sanatate creier

Ce efecte au alimentele pe care le consumi asupra sanatatii creierului

Sanatatea creierului depinde intr-o masura foarte mare de alimentele pe care le consumi, astfel ca multe dintre produse te pot ajuta sa ai o memorie mai buna si o concentrare mai eficace. In schimb, sunt si produse care isi pun amprenta intr-un mod negativ asupra sanatatii creierului. Nu de pe o zi pe alta, ci in timp, astfel incat, la o varsta inaintata, ajungi sa te intrebi de ce suferi de boli degenerative.


Afla ce efecte au alimentele pe care le consumi asupra creierului si alege-le doar pe cele cu adevarat benefice!


1. Carnea de peste

Carnea de peste este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi esentiali omega 3, pe care organismul nu ii poate produce in mod natural. Cele mai sanatoase sortimente de peste sunt somonul, macroul, pastravul, sardinele si heringul, printre altele. Este suficient sa consumi peste de 2-3 ori pe saptamana, pentru a-ti hrani creierul cu substante benefice.


2. Alimentele sarate

Sodiul este un electrolit fara de care organismul nu ar putea functiona corect, dar excesul de sodiu dauneaza serios sanatatii creierului si inimii. Ai grija la alimentele care contin sare in exces, daca vrei sa-ti protejezi sanatatea.


3. Fructele de padure

Fructele de padure contin cantitati importante de substante antioxidante care combat stresul oxidativ si contribuie la mentinerea sanatatii celulelor creierului. In lipsa antioxidantilor, te-ai concentra mai greu si ai retine foarte greu informatiile noi.


4. Produsele fast food si prajelile

Produsele de tip fast food nu iti hranesc organismul, ci doar pacalesc creierul si il fac sa creada ca esti satul. In acelasi timp, alimentele prajite contin compusi care cresc riscul de boli degenerative mai tarziu in viata, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson. Chiar daca nu poti elimina total din alimentatia ta aceste produse, cel putin incearca sa reduci consumul lor.


5. Rosii si broccoli

Rosiile scad riscul de dementa si iti protejeaza sanatatea creierului. Acelasi efect il are si broccoli, care iti furnizeaza in plus si vitamina K, necesara pentru stimularea functiei cognitive.


6. Semintele de dovleac si fructele oleaginoase

Stiai ca doar o mana de seminte de dovleac pe zi te ajuta sa ai o memorie mai buna si sa-ti hranesti creierul cu vitamine si minerale esentiale? Acelasi efect il au si fructele oleaginoase, astfel ca ar trebui sa consumi mai des migdale, nuci, alune si fistic.

Sursa foto: kitchenerfitness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare