Dieta si nutritie

#pepene galben #vitamine fructe #fructe de vara #fructe #beneficii pepene

Ce beneficii obtii cand consumi pepene galben

Pepenele galben este un fruct pe care il gasesti in aceasta perioada prin toate magazinele si la orice alimentara. Acesta are un pret mic, este aromat, parfumat, foarte gustos, insa mai presus de orice, este foarte sanatos.

Pepenii galbeni sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale si nutrienti, care sunt importanti pentru corpul uman. Pepenele galben este bogat in potasiu, fosfor, vitamina C, fluor, acid folic, colina, vitamina A, beta-caroten, luteina si vitamina K. Printre altele, pepenele galben contine: vitamina E, calciu, magneziu, fier, magneziu, zinc si cupru.
 

Pepenele galben mentine sanatatea ochilor


Datorita continutului ridicat de beta-caroten, pepenele galben previne aparitia bolilor de la nivelul ochilor. Beta-carotenul este un element esential pentru o vedere buna - studiile au demonstrat ca persoanele care consuma beta-caroten sunt mai protejate impotriva afectiunilor oculare, cu pana la 50%.

Cercetarile au ajuns la concluzia ca o dieta bogata in pepene galben a redus riscul de chirurgie a cataractei, comparativ cu cei pacientii care au consumat alimente bogate in grasimi, unt si sare.
 

Pepenele galben intareste sistemul imunitar


Datorita continutului ridicat de antioxidanti, pepenele galben reuseste sa intareasca sistemul imunitar si sa te protejeze impotriva bolilor de orice fel.

Pepenele galben este bogat in antioxidanti precum vitamina C si vitamina A. Aceasta poate proteja sistemul respirator ai are grija de sanatatea plamanilor. Este suficient sa consumi 100 de grame de pepene galben pentru a te bucura de necesarul zilnic de vitamina A.

Vitamina C continuta de pepenele galben stimuleaza sistemul imunitar pentru a lupta impotriva infectiei si ucide bacteriile si virusii periculoasi datorita proprietatilor antibacteriene.

Pepenele galben este necesar in special pentru copii si pentru femeile cu varste curprinse intre 45 si 67 de ani.

In acest moment se efectueaza noi studii si cercetari asupra pepenelui galben pentru a descoperi potentialul ascuns al fructului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare