Dieta si nutritie

#vara #bauturi #alcool

Ce bautura cu alcool putem sa bem pe timp de vara. Mihaela Bilic a dezvaluit secretul

Romanii se bucura din plin de sezonul calduros, in timp ce se relaxeaza la vreo terasa sau la mare. Bineinteles, o bautura cu alcool nu lipseste niciodata, mai ales atunci cand este vorba despre distractie. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de anumite reguli.

 

Mihaela Bilic a explicat la ce fel de bauturi putem sa recurgem. Nutritionista a punctat ca exista o varianta de vara pe care o putem aborda, anume vin roze cu multa gheata, alcoolul fiind diluat. Multi romani o urmaresc pe aceasta in fiecare zi pentru a afla sfaturi de aur.

“Vin alb sau rosu? Roze. Daca ne luam dupa cartea de nutritie, alcoolul ingrasa. Are 7 cal/g, acolo unde carbohidratii si proteinele au 4cal, iar grasimile 9cal. Alcoolul se metabolizeaza exclusiv in ficat si deschide calea spre sinteza de grasime de rezerva.

Daca ne luam dupa efectul asupra sistemului nervos, alcoolul inlatura inhibitiile  si da o stare de relaxare. Consumat cu moderatie (nu mai mult de 2 pahare/zi) are efect anxiolitic si antidepresiv, neutralizeaza energia negativa, supararea si frustrarea. Atentie, in doze mai mari alcoolul are efect inhibitor si accentueaza tristetea.

Care este cea mai “buna” forma de alcool? Vin rosu daca vrem efect antioxidant. Sampanie sau Prosecco daca vrem bule cu efect euforizant. Sau varianta de vara, vin roze cu multa gheata, in care alcoolul e diluat.

Tineti cont ca un pahar de vin are doar 80 cal. Daca vrem sa obtinem aceeasi stare de bine din mancare, cu siguranta aportul caloric va fi de 3-4 ori mai mare. Asa ca liber la relaxare, seara, pe racoare!!”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare