Mihaela Bilic a explicat la ce fel de bauturi putem sa recurgem. Nutritionista a punctat ca exista o varianta de vara pe care o putem aborda, anume vin roze cu multa gheata, alcoolul fiind diluat. Multi romani o urmaresc pe aceasta in fiecare zi pentru a afla sfaturi de aur.
“Vin alb sau rosu? Roze. Daca ne luam dupa cartea de nutritie, alcoolul ingrasa. Are 7 cal/g, acolo unde carbohidratii si proteinele au 4cal, iar grasimile 9cal. Alcoolul se metabolizeaza exclusiv in ficat si deschide calea spre sinteza de grasime de rezerva.
Daca ne luam dupa efectul asupra sistemului nervos, alcoolul inlatura inhibitiile si da o stare de relaxare. Consumat cu moderatie (nu mai mult de 2 pahare/zi) are efect anxiolitic si antidepresiv, neutralizeaza energia negativa, supararea si frustrarea. Atentie, in doze mai mari alcoolul are efect inhibitor si accentueaza tristetea.
Care este cea mai “buna” forma de alcool? Vin rosu daca vrem efect antioxidant. Sampanie sau Prosecco daca vrem bule cu efect euforizant. Sau varianta de vara, vin roze cu multa gheata, in care alcoolul e diluat.
Tineti cont ca un pahar de vin are doar 80 cal. Daca vrem sa obtinem aceeasi stare de bine din mancare, cu siguranta aportul caloric va fi de 3-4 ori mai mare. Asa ca liber la relaxare, seara, pe racoare!!”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.