Dieta si nutritie

# apetit scazut #alimente benefice #alimente de evitat #alimente

Ce alimente sunt benefice in zilele caniculare si ce alimente sa eviti

Zilele caniculare de vara aduc dupa sine si un apetit scazut. In aceasta perioada a anului organismul are nevoie de energie. Orin urmare nu trebuie sa sari peste mese. In schimb, trebuie sa alegi alimente cat mai usoare, ca mai putin preparate termic si cat mai slabe caloric.

 

Ce alimente poti consuma pe canicula

Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete pe tot parcursul zilei. Le poti consuma ca salate sau gatite aldente, fara grasimi.

Foarte important este ca la mesele principale sa consumi si proteina. Fie oua, lactate sau carne slaba, fie proteine vegetale precum tofu, fasole boabe, naut, linte sau mazare.

Consuma si cat mai multe lichide, insa fara zahar. Poti bea ceai sau apa, limonada facuta in casa, cu putina miere si chiar si cate un pahar de smoothie, preparat tot in casa.

Alimente la care sa renunti pe canicula

Renunta la mancarurile grase, picante (deoarece vor inrautati senzatia de caladura), dar si la bauturile alcoolice.

Evita sa consumi mancaruri procesate, pline de grasimi. Mezelurile trebuie scoase complet din meniu, mai ales vara. De asemenea, ai mare grija la produsele lactate. Daca esti la munca, de exemplu, si nu ai unde sa le depozitezi la rece, trebuie sa le consumi in prima parte a zilei, pentru a nu se altera.

In plus, trebuie evitate bauturile carbogazoase, sucurile din comert, cofeina dar si dulciurile de orice fel.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului