Iata care sunt acestea si ce beneficii iti pot aduce:
1. Fructele si legumele crude
De-a lungul timpului, studiile au dovedit ca fructele si legumele proaspete sunt extrem de benefice pentru sanatate. Toate sunt bogate in vitamine si minerale, antioxidanti si fibre ce previn riscul aparitiei bolilor, chiar si a unor tipuri de cancer. Pune zilnic pe lista ta de cumparaturi legumele verzi, precum broccoli, salata, castraveti, spanac, etc. si cele intens colorate: afine, morcovi, rodii, mere, ridichi. Inafara sezonului poti consuma si fructe uscate, care aduc si ele la randul lor anumite beneficii.
2. Semintele
Daca vei consuma o cantitate anume de seminte, in stare cruda, poti reduce colesterolul si totodata riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Nucile si semintele sunt o alegere foarte buna pentru o gustare bogata in proteine, fibre si grasimi sanatoase, care vor da senzatia de satietate pentru o perioada lunga de timp. Atunci cand introduci semintele in alimentatia ta, trebuie sa fii atent la cantitatea pe care o consumi. Un sfert de cana este mai mult decat suficient pentru organism, intr-un regim alimentar corect. Cele mai bune sunt nucile, semintele de in, semintele de chia, alunele salbatice, etc.
3. Ardeii iuti
Ardeii iuti ajuta la curatarea sinusurilor si este bine sa ii consumi pentru a preveni racelile si alegiile. Acestia au foarte multe de oferit organismului, deoarece contin un component numit capsaicina. Aceasta previne dezvoltarea celulelor canceroase, a bolilor de inima si ajuta la o circulatie mai buna a sangelui in organism.
4. Fasolea neagra
Fasolea neagra este un aliment gustos care poate fi adaugat mai multor feluri de mancare, in retete diverse. Este bine sa le incluzi in dieta ta, alaturi de leguminoase. Ea poate fi consumata fiarta, in salate sau mix-uri pe post de gustare, pasta sau in loc de garnitura, in combinatie cu alte legume. Fasolea neagra imbunatateste activitatea cerebrala si asigura cantitatea optima de proteine in organism. Are foarte putine calorii si este total lipsita de grasimi saturate.
5. Spanacul
Spanacu este foarte bogat in acid folic si este foarte benefic si pentru femeile insarcinate. Ajuta la o buna dezvoltare a fatului si previne anumite afectiuni care pot aparea de-a lungul sarcinii. Totodata, are un continut mare de luteina, fiind extrem de benefic pentru vedere. Este indicat sa consumi zilnic o cantitate echilibrata de spanac, pe care il poti introduce in smoothie-uri delicioase, in salate, ciorbe sau chiar pizza.
Un regim de viata sanatos nu inseamna sa cumperi numai produse bio si sa consumi toata lista de alimente benefice organismului, ci sa adopti un stil de viata aparte, care consta in mai multa miscare, o gandire pozitiva si, automat, o minte sanatoasa.