Dieta si nutritie

#lamai #masline #oua #frigider #broccoli #dieta #crema de branza #iaurt grecesc

Ce alimente ar trebui sa ai in frigider cand tii o dieta

Incepi sa tii o dieta? Atunci de ce mai pastrezi in frigider borcanul cu maioneza, tubul de ketchup, pachetul de unt si mezelurile pentru sandvisuri? Frigiderul poate fi cel mai mare dusman al siluetei tale, de aceea, daca decizi ca este momentul sa incepi o dieta, trebuie sa scapi de toate tentatiile pline de grasimi care ti-ar putea sabota planul. O cura de slabire poate da rezultate doar atunci cand consumi alimente prietenoase cu silueta.

Lamaile

Intotdeauna trebuie sa ai in frigider cateva lamai proaspete si zemoase. Cu un continut ridicat de vitamina C, fosfor si proteine, lamaile contribuie la detoxifierea organismului, accelereaza metabolismul si grabesc arderea grasimilor. In dieta, este indicat sa alternezi consumul de apa si consumul de limonada neindulcita, pentru a avea rezultate rapide. Poti folosi lamaile si pentru a da gust salatelor de legume sau pentru a aromatiza ceaiurile pe care obisnuiesti sa le consumi.

Ouale

Ouale sunt alimente recomandate de toti nutritionistii intr-o dieta sanatoasa si echilibrata, de aceea nu ar trebui sa-ti lipseasca din frigider. Gratie continutului ridicat de proteine, ouale iti ofera rapid senzatia de satietate si alunga foamea pentru cateva ore bune.

Maslinele

Maslinele sunt adesea evitate in timpul dietei, pe motiv ca au un continut ridicat de sodiu si ingrasa. Nutritionistii sustin ca acesta este doar un mit si ca maslinele te pot ajuta sa slabesti. 28 de grame de masline verzi in saramura contin 41 de calorii, 4 grame de grasimi, 1 gram de carbohidrati si 1 gram de fibre, astfel ca poti consuma cu incredere cinci-sase masline mari la o gustare. In plus, maslinele previn asimilarea grasimilor rele, au un indice glicemic mic si iti furnizeaza o energie constanta, de lunga durata.

Broccoli

Ai grija sa pastrezi intotdeauna in frigider un buchet de broccoli. Spre deosebire de alte legume, cum este rucola, de exemplu, broccoli nu-si pierde calitatile nutritionale odata cu trecerea timpului, astfel ca poti consuma cu incredere inflorescentele chiar si dupa o saptamana. Broccoli se numara printre legumele cu cel mai mare potential de ardere a grasimilor, deoarece are un continut ridicat de calciu, la care se adauga vitamina C, potasiu, fibre si magneziu.

Crema de branza

In comert gasesti o multime de sortimente de crema de branza. Cumpara-ti si tu cateva cutii si pastreaza-le in frigider. Poti consuma crema de branza in orice moment al zilei, inclusiv la cina, deoarece este saraca in calorii (29 de calorii la fiecare 28 de grame de crema). In plus, are un continut ridicat de calciu, mineral recunoscut pentru calitatea lui de a grabi topirea grasimilor.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este unul dintre cele mai indicate produse lactate in timpul dietei. Asigura-te ca ai intotdeauna in frigider macar un pahar cu iaurt grecesc. Acesta are un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca iti va suprima pofta de mancare, este sarac in carbohidrati (o ceasca are doar 9 grame) si contine cantitati mari de proteine. La toate aceste beneficii pentru silueta se adauga probioticele, organisme care sustin microflora de la nivelul intestinului si imbunatatesc tranzitul intestinal.

Sursa foto: weightcontrolfever.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare