Dieta si nutritie

#avertismentul nutritionistului #carne #mihaela bilic #obezitate

Carnea duce la obezitate, in special in cazul copiilor! Avertismentul unui nutritionist celebru

Carnea consumata in exces, dar si alte surse de proteine, duc la aparitia obezitatii. Iar acest lucru se vede in special la copii, care, mai nou, primesc mai multe proteine si mai putini carbohidrati, deoarece parintii isi doresc ca micutii sa nu se ingrase. Ceea ce este total gresit, explica nutritionistul Mihaela Bilic.

 

Carnea trebuie consumata de cel mult trei ori pe saptamana si nu de doua-trei ori pe zi cum se intampla in prezent, in cazul celor mai multi copii, dar si in cazul adultilor. O dieta bogata in proteine pana la varsta de patru ani duce la acumularea de grasimi in exces in corp. La varsta de sapte ani, copilul poate deveni deja supraponderal.

“Prea multe proteine la varsta de 4 ani= kilograme in plus la 7 ani.
Daca pana acum dadeam vina pe zahar si grasimi pentru excesul de greutate, studiile recente arata ca prea multa carne duce la obezitate.

International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez facut pe 2.000 de copii in cadrul proiectului Generatia XXI. Cercetatorii au constatat ca un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnica) la varsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut cativa ani mai tarziu.

Nevoile organismului sunt de 1 g proteine /kilogram corp/zi, insa in tarile dezvoltate se consuma mult mai mult. Mancam chiar si de 3 ori pe zi carne, cand ar trebui sa mancam de 3 ori pe saptamana. Si nu doar carnea e vinovata, ci si consumul in exces de mezeluri si semipreparate, oua, branzeturi sau chiar proteine de origine vegetala.

De frica ingrasatului, multi copii primesc meniuri bogate in proteine si sarace in carbohidrati, cand de fapt fainoasele dau energie pentru miscare iar excesul de proteine predispune la obezitate. Singura solutie pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mancare, adica mai putine proteine, mai putin zahar, mai putine grasimi… Chiar daca pare ciudat, e mai sanatos sa fii flamind decat indopat cu carne/proteine!”, sustine nutritionistul Mihaela Bilic.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare