Dieta si nutritie

# pericol carne de miel # consum carne de miel #acid uric #carne de miel #sanatate

Carnea de miel nu este pentru oricine! Cine NU trebuie sa o consume niciodata

Carnea de miel este nelipsita de pe mesele de Paste. Cu toate acestea, aceasta carne delicioasa nu trebuie niciodata consumata de anumite persoane, deoarece le poate pune sanatatea in pericol.

 

Desi carnea de miel are multiple beneficii, aceasta are si cateva dezavantaje, care pentru o persoana bolnava pot fi foarte grave. 

Acest tip de carne trebuie evitat de catre cei care sufera de colesterol marit in sange, boli cardiace, dar in special de cei care sufera de guta (cresterea nivelului seric de acid uric), pancreatita acuta sau cronica.

Carnea de miel contine mai multe purine, substante care formeaza acidul uric in organism. Acumularea de acid uric in exces si imposibilitatea eliminarii lui cauzeaza guta si creste riscul formarii pietrelor la rinichi.

Atentie, insa! Indiferent de starea de sanatate, cand cumperi miel, trebuie sa ai grija ca mielul intreg, cin care provine bucata de carne pe care o iei, sa aiba peste 10 kg in viu. Mieii mai tineri au un nivel foarte crescut de acid uric care nu este sanatos pentru consum si poate duce la aparitia gutei si a pancreatitei.

Indiferent de modul de preparare carnea de miel trebuie asociata doar cu legume. In plus, proteina proaspata din carnea de miel poate provoca si alergii, mai ales la copii, care pot aparea la 6-12 ore de la consum.

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare