Este vorna despre grasimile hidrogenate sau grasimile trans, obtinute in urma unui proces chimic. Acestea sunt desoebit de epriculoase pentru organism, ducand inclusi la aparitia cancerului, dar si a altor boli.
"Cel mai periculos tip de grasime pe care-l gasesti in alimentele din comert este grasimea hidrogenata. Asa ca ai grija data viitoare cand te duci la cumparaturi sa cauti pe eticheta produsului pe care vrei sa-l cumperi continutul de grasime hidrogenata sau partial hidrogenata sau grasime trans.
Nu trebuie sa fie mai mare de doua grame pe suta de grame de produs conform legislatiei si, in general, chiar daca are un procent mai mic de doi la suta pe suta de grame este bine sa-l eviti”, a declarat Carmen Bruma, citata de dcnews.ro.
Grasimile hidrogenate impiedica procesul de slabire
Despre grasimile hidrogenate Carmen Bruma a mai specificat ca impiedica procesul de slabire. Pentru a arde grasimile mai rapid, aceasta ne sfatuieste sa renuntam la ele.
“Mancati de 3 ori pe zi si evitati zaharul, alcoolul si grasimile hidrogenate. Nu neglijati alimentele bogate in proteine animale, cu putine grasimi (peste slab, curcan) pentru ca au cel mai mare efect termic ( organismul consuma o cantitate mare de energie pentru digestia si metabolizarea lor).”, a precizat Carmen Bruma pe blogul ei.