Dieta si nutritie

#grasimi hidrogenate #carmen bruma

Carmen Bruma, despre cel mai periculos produs: "Verificati eticheta inainte de a-l cumpara"

Carmen Bruma a vorbit despre cel mai nociv produs alimentar pe care il consumam, de multe ori fara sa ne dam seama. Este vorba despre un ingredient care se gaseste in multe produse de patiserie, dar si in conserve, in mezeluri sau semipreparate.

 

Este vorna despre grasimile hidrogenate sau grasimile trans, obtinute in urma unui proces chimic. Acestea sunt desoebit de epriculoase pentru organism, ducand inclusi la aparitia cancerului, dar si a altor boli.

"Cel mai periculos tip de grasime pe care-l gasesti in alimentele din comert este grasimea hidrogenata. Asa ca ai grija data viitoare cand te duci la cumparaturi sa cauti pe eticheta produsului pe care vrei sa-l cumperi continutul de grasime hidrogenata sau partial hidrogenata sau grasime trans.

Nu trebuie sa fie mai mare de doua grame pe suta de grame de produs conform legislatiei si, in general, chiar daca are un procent mai mic de doi la suta pe suta de grame este bine sa-l eviti”, a declarat Carmen Bruma, citata de dcnews.ro.

Grasimile hidrogenate impiedica procesul de slabire

Despre grasimile hidrogenate Carmen Bruma a mai specificat ca impiedica procesul de slabire. Pentru a arde grasimile mai rapid, aceasta ne sfatuieste sa renuntam la ele.

“Mancati de 3 ori pe zi si evitati zaharul, alcoolul si grasimile hidrogenate. Nu neglijati alimentele bogate in proteine animale, cu putine grasimi (peste slab, curcan) pentru ca au cel mai mare efect termic ( organismul consuma o cantitate mare de energie pentru digestia si metabolizarea lor).”, a precizat Carmen Bruma pe blogul ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare