Dieta si nutritie

#diete 2019 # diete populare 2019 #diete de slabit #slabit #diete

Care sunt dietele anului 2019, potrivit specialistilor

Multa lume isi propune, mai ales in apropierea sezonului cald, sa incerce diverse tipuri de diete care sa ii ajute sa piarda in greutate si sa obtina corpul la care viseaza. Daca si tu esti in cautarea unei diete, trebuie sa tii cont de ceea ce implica regimul respectiv, dar si de parerile specialistilor. O scurta cercetare inainte este esentiala pentru a evita aparitia unor posibile probleme de sanatate.

Iti prezentam asadar principalele diete ale anului 2019.

Dieta Mediteraneana

Dieta Mediteraneana a capatat destul de multa notorietate in ultima perioada, fiind chiar votata drept cea mai usoara dieta de urmat, cea mai buna dieta pentru o viata sanatoasa si cea mai buna dieta pentru slabit.

Dupa cum ii spune si numele, Dieta Mediteraneana se bazeaza in mare parte pe tipurile de mancaruri specifice tarilor din zona mediteraneana, ca Grecia sau Italia. Astfel, mancarurile recomandate in mare masura in aceasta dieta sunt fructele, legumele, pestele, fructele de mare si uleiul de masline. Pe de alta parte, alimentele care trebuie evitate sunt cerealele, zaharul, carnea procesata si bauturile care contin indulcitori.

Dieta Dash

O alta dieta recomandata de specialisti este dieta Dash, conceputa initial pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Treptat insa, a fost dovedit faptul ca dieta are si alte beneficii, precum scaderea colesterolului si pierderea in greutate.

Dieta Dash este axata pe ideea de a consuma alimente cu o mare cantitate de potasiu, magneziu si calciu. Sunt recomandate in principal legumele, fructele, cerealele si carnea slaba.

Dieta Flexitariana

Dieta Flexitariana ocupa al treilea loc in topul dietelor preferate de specialisti in anul 2019. Termenul Flexitarian este unul nou, format din imbinarea cuvintelor „flexibil” si „vegetarian”, fiind astfel clar faptul ca aceasta dieta accentueaza ideea unui regim mai mult vegetarian.

Produsele de origine animala nu sunt insa eliminate definitiv din alimentatie, ci se reduce treptat consumul acestora. In schimb, proteinele necesare organismului sunt luate din alimente precum ouale, mazarea sau fasolea.

Totodata, dieta Flexitariana nu este una stricta, ci chiar flexibila, permitandu-ti sa consumi alimentele care iti plac, intr-o anumita masura.

Dieta Nordica

Cunoscuta de asemenea sub denumirea de Noua Dieta Nordica, aceasta este benefica atat pentru sanatate, cat si pentru obtinerea unei greutati dorite. Aceasta dieta este destul de asemanatoare cu Dieta Mediteraneana, insa in loc de uleiul de masline este recomandat uleiul de rapita, iar consumul de alcool trebuie sa fie mai moderat.

Dieta Nordica are la baza 10 concepte importante, printre care cresterea consumului de fructe si legume in fiecare zi, consumarea mai multor cereale integrale, consumarea mai multor fructe de mare, evitarea aditivilor alimentari si consumarea mai multor mancaruri gatite acasa.

Dieta ketogenica, pareri impartite

Nu in ultimul rand, iti vom prezenta o dieta tot mai populara in randul persoanelor care vor sa scape in mod rapid de kilogramele suplimentare, dar care nu este pe placul multor specialisti. Dieta ketogenica, caci despre aceasta este vorba, este bazata pe un regim cu continut scazut de carbohidrati, dar bogat in grasimi si care promite rezultate rapide.

Totusi, specialistii in domeniul sanatatii sunt ingrijorati in ceea ce priveste dieta keto si efectele sale asupra sanatatii. De aceea, este recomandat sa discuti cu un expert in domeniu inainte de a urma aceasta dieta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare