Dieta si nutritie

#dieta #paste fainoase #paste #nutritionist #sanatate

Cand sunt pastele un pericol pentru silueta? Raspunsul nutritionistului

Pastele sunt preferatele multor persoane. Adevarul este ca sunt delicioase cu toate acele sosuri de branza, de rosii, pesto, ciuperci sau chiar cu carne.

Pastele insa fac parte din categoria fainoaselor, despre care se stie ca ingrasa, deoarece sunt bogate in carbohidrati. Si stim cu totii ca acesti carbohidrati duc, inevitabil, la acumularea kilogramelor in plus.

Sunt sau nu pastele bune pentru dieta?

Raspunsul este simplu! Depinde de tipul de paste si cu ce le combini. Alegerea cea mai sanatoasa o constituie pastele integrale, care trebuie fierte aldente. Daca sunt consumate in cantitati moderate, alaturi de legume si fara sosuri cu consistenta calorica mare, nu vor duce la ingrasare. Problema apare insa in momentul in care sosurile sunt grase, contin prea multe proteine, nu consumi legume si mananci o cantitate prea mare de paste.

“Daca sunt consumate in cantitate mare si foarte frecvent, pastele pot sa ingrase. Sunt o sursa de calorii cu multe glucide si, daca nu suntem atenti la portie si frecventa, ne pot ingrasa. Mai mult de 150 g de paste la o masa, deja inseamna exces. Este ideal daca le consumam la masa de pranz, si nu sa avem o portie mare de paste la cina.

Conteaza mult si tipul de paste. Daca sunt paste din faina alba, rafinata si fierte indelung, sunt un pericol mai mare decat pastele integrale fierte al dente. Important este sa avem o portie mica de paste, alaturi de multe legume si o sursa modesta de proteine. Asta ar fi reteta ideala. Mare atentie si la sos pentru ca acesta poate amplifica dezastrul, daca este un sos alb, cu unt si branza. Este mai bine sa alegeti un sos simplu, pe baza de sos de rosii. De 2-3 ori pe saptamana este in regula sa consumam paste, in special la masa de pranz.”, a declarat medicul nutritionist Ruxandra Plesea, potrivit  dcmedical.ro

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare