Legumele sunt alimente sarace din punct de vedere energetic si aduc un numar extrem de redus de calorii. De aceea, alaturi de fructe, legumele detin un rol important in orice dieta de slabire . Totusi, desi sunt sarace in calorii, legumele contin zaharuri tolerate foarte bine de organism, cat si vitamine, minerale, substante antioxidante si fibre, esentiale pentru un organism sanatos .
Iata caloriile pentru cele mai cunoscute legume, raportate la 100 g de produs:
Legume |
kcal/100g |
Andive | 20 |
Anghinare | 40 |
Ardei gras | 22 |
Broccoli | 34 |
Cartofi dulci | 110 |
Cartofi / cartofi prajiti | 102 / 312 |
Castraveti | 13 |
Ceapa | 46 |
Ciuperci | 28 |
Conopida | 30 |
Dovlecel | 30 |
Fasole uscata (cruda) | 330 |
Fasole uscata (preparata) | 120 |
Fasole verde | 40 |
Ghimbir | 61 |
Laptuci | 18 |
Linte | 338 |
Manioc (radacina) | 140 |
Mazare | 85 |
Morcovi | 38 |
Nap (radacina) | 35 |
Pastarnac | 74 |
Patrunjel | 2 |
Praz | 21 |
Ridichi | 15 |
Ridichi negre | 57 |
Rosii | 20 |
Salata verde | 22 |
Sfecla rosie | 37 |
Spanac | 25 |
Sparanghel | 26 |
Telina frunze | 20 |
Telina radacina | 44 |
Usturoi (un catel - 3 g) | 4 |
Vanata | 29 |
Varza | 28 |
Varza de Bruxelles | 54 |
Varza rosie | 36 |
Sursa foto : recettessimples.fr